Både Increo og Uredd har i nærmere 20 år vært store navn i Trøndelag. Nå slår de to digitale miljøene seg sammen. Mens oppkjøperen Increo omsatte for litt over 24 millioner i 2020, omsatte Uredd for 10,5 millioner det samme året. 

– Dette er en strategisk sammenslåing som løfter oss til å bli det vi hele tiden har ønsket å være, sier Increos gründer og arbeidende styreleder Hallgrim Bjørvik i en melding. 

Design- og teknologiselskapet Increo lager digitale løsninger, mens Uredd har spisset seg på prosess og innovasjon. Det gjør dem til en perfekt match, mener Bjørvik.

– Increo skal være den partneren som kan lage de mest komplekse løsningene, for virksomheter som ønsker å ta i bruk nye eller utfordre etablerte forretningsmodeller. Da må vi være enda mer unike, og det blir vi nå. Vi er rigget for å lage løsninger på høyde med det beste fra Silicon Valley, sier han.

– Blir en reell utfordrer
Daglig leder Morten Wikstrøm tror også at dette det blir starten på et helt nytt kapittel. 

– Vi har samarbeidet i en årrekke, og har på en måte alltid manglet hverandre. De er blant Norges fremste på sitt område, og derfor er dette en milepæl. Det er bare de aller største som har denne miksen av kompetansen under samme tak. Det gjør oss til en reell utfordrer, og vi skal drive digital tjenesteinnovasjon i verdensklasse, sier Wikstrøm.

Med sammenslåingen blir Increo 41 medarbeidere, og de dobler seg dermed på brukeropplevelse og design.

– Én ting er at vi får større muskler, men vi får også ny kompetanse inn i huset, og den komplementerer oss perfekt. Nå er det ikke lenger grenser for hva vi kan skape for kundene våre, sier Wikstrøm.

– Starten på noe stort
Uredd-gründer Gaute Bjerke-Busch er enig i at de to miljøene passer som hånd i hanske.

– Vi var tidlig ute med smidig arbeidsmetodikk, som hjelper kundene våre å skape bedre innovasjon raskere, noe Increo også har jobbet mye med. Begge miljøer er sterke på kommunikasjon, men fra ulike innfallsvinkler. Det er utrolig motiverende at vi nå skal lære av hverandre, sier Bjerke-Busch.

Også tidspunktet er riktig, mener gründeren. Han kaller det en motreaksjon til forrige tiårs fragmentering.

– Nå ser vi at det konsolideres rundt alle våre tjenesteleveranser. Uredd er et design- og UX-byrå som bevisst ikke har bygget opp et eget tech-miljø. Nå blir vi en del av et, og sammen kommer vi til å bli en markant aktør. Dette er starten på noe stort.