- Jeg fikk smaken for den kreative bransjen etter et internship som designer. Så da jeg scrollet forbi annonsen til Increo, måtte jeg jo i alle fall søke, sier nyansatte Lina Victoria Tuddenham Haug i en melding. 

Haug, som beskriver seg selv en «klassisk pådriver», har ifølge meldingen et tosifret antall verv fra foreninger og organisasjoner på CV-en. I tillegg til å ha vært en del av NTNUs entreprenørprogram, har geografen også blant annet jobbet i Ducky og Eggs.  

– Jeg liker å få ting til å skje, samtidig som jeg er opptatt av at veien blir til mens du går. Det er sånn du ender opp med master i både isbreer og forretningsutvikling. Du kan si jeg er «design thinking» personifisert, og det er nok noe av grunnen til at Increo og jeg var en god match, sier Haug.

Nå skal Haug bistå design- og teknologibyrået Increo med å drive kundeprosjekter fremover.

Hun forteller at hun gleder seg spesielt til å jobbe med bærekraftsprosjekter. 

- Increo jobber med flere ideelle organisasjoner, og på entreprenørskolen var jeg «hun bærekraftsjenta». Nå får jeg endelig kombinert idealisme og business, og det tror jeg er nøkkelen til å faktisk gjøre verden til et bedre sted, avslutter Haug.

Cathinka Yvonne Mørch, CPO i Increo, sier at hun er storfornøyd med den nye ansettelsen. Hun tror byråer generelt bør tørre å tenke bredere – spesielt til prosjektlederstillinger. 

- Det er lett å se seg blind på sertifiseringer og smal erfaring, men da risikerer du å ikke fange opp dem som har perfekte «soft skills» og matchende mindset. Metodikk og verktøy kan du alltids lære deg, men noen mennesker bare er prosjektledere. Lina er en sånn, sier Mørch. 

- Hun er litt som en golden retriever uten en av-knapp. Men i motsetning til mange sprudlende initiativtakere klarer hun også å alltid ha full oversikt. Kanskje er det geografen i henne, avslutter hun.