Tidligere mediebyråtopp, digital markedsfører og kommersiell direktør iblant annet Telenor, Tor-Arne Fosser, aksler om etter å ha gått inn for landing i flyselskapet Norwegian. Fosser gikk om bord i Norwegian rett etter pandemiutbruddet i 2020 og fikk en tøff start sammen med sin nye arbeidsgiver som endte med en full rekonstruksjon av selskapet for å unngå konkurs og sletting av gjeld og forpliktelser.

- Jeg begynte rett før rekonstruksjonen av selskapet så det ble en utfordrende og spennende reise i Norwegian. Det står respekt av den snuoperasjonen selskapet gjennomførte, og jeg er veldig heldig som har fått lov til å være en del i det. Men det er klart at både Norwegian og hele reiselivet for øvrig ble hardt rammet på den tiden, sier han.

Få de viktigste medie-nyhetene rett i mailboksen – meld deg på Kampanjes nyhetsbrev!

- Ble en veldig annerledes jobb
Han sier han valgte å si opp stillingen i Norwegian, der han hadde ansvaret for å utvikle og drive frem nye forretningsmessige løsninger og inntektsstrømmer i tilknytning til kundereisen, tidligere i vår.

- Var det rom for å gjøre alt dette i Norwegian da du startet?

- Det ble en veldig annerledes jobb med både endringer i strategi og nedskalering som en følge av pandemien og rekonstruksjonen. Fokuset på å bygge nye forretningsområder og drive digital utvikling ble naturlig nok mindre, og da var det naturlig for meg å gå videre, sier han.

«Gå videre» betyr i denne sammenheng å gå over i en lignende jobb for en av landets aller største dagligvarekjeder, Coop, som konserndirektør for det digitalisering, transformasjon og IT – eller chief digitale officer.

- Blir det en veldig annerledes jobb i Coop?

- Ja, det er en annerledes jobb i kraft av at jeg får et enda mer helhetlig ansvar for flere virkemidler, både strategi, forretningsutvikling, teknologi, innovasjon og utvikling av løsninger knyttet til kundereisen.  Gjennomføringskraften er også større og det er også en større organisasjon med en unik eiermodell gjennom samvirkelagene, sier han.

Les også: Fosser får ny jobb i Telenor - nå blir det «dejlig å være norsk i Danmark»

Ledet Vizuem
Fosser var kanskje på sitt mest synlige i tiden leder av mediebyrået Vizeum, en stilling han hadde før han gikk tilbake til Telenor Digital og senere Telenor i Danmark. Men markedsføring er det blitt stadig mindre av på karriereveien for Fosser.

- Det handler mer om å utvikle, bygge, og drive digitale produkter og kundereiser. Stadige endringer i handlevaner, økte forventninger til brukeropplevelse både digitalt og i butikk – samt mer digitaliserte verdikjeder - vil kreve enda større omstilling i årene som kommer. En viktig del av jobben blir å bidra til at vi lykkes med denne omstillingen. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av teamet og bidra til at Coop lykkes, sier Fosser.

- Hva slags forhold har du til Coop?

- Jeg har i løpet av denne prosessen fått veldig øynene opp for Coop både som dagligvarekjede og faghandel,og har virkelig blitt imponert over de spennende og innovative tingene de har gjort de seneste årene innenfor alt fra mobil app, mobile betalingsløsninger som Coop Pay, skanning i butikk, til helautomatiserte lager og ubemannede butikker, sier han.

- Så det er du som skal ta opp kampen med Trumf- og Æ-kundene?

- Som team skal vi det, men jeg har ikke ansvaret for medlemsområdet og kundedialogen. Men vi skal være med å levere løsningene som gjør at vi lykkes i konkurransen og det skal vi gjør med gode, innovative og friksjonsfrie løsninger både fysisk og digitalt, sier han.

Les også: Tidligere mediebyrå-topp slutter i Telenor - går ombord i Norwegian

- Perfekt kombinasjon
Konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop sier han Fosser «har en unik digital kompetanse etter flere års erfaring som leder for omfattende digitaliseringsprosesser i store selskap.»

- Sammen med solid bakgrunn fra ulike bransjer og forretningsområder, utgjør hans erfaring og kompetanse den perfekte kombinasjonen for å bidra til at Coop fortsetter å lede an i den digitale utviklingen i de markedene vi opererer. Vi er svært glade for å få ham med på Coop-laget fremover, sier Stokke i en melding.