I disse dager lanserer Mills ny logo og nytt design på hele sin portefølje. Bak relanseringen står det drøyt to år gamle byrået Høien.

- Det er jo ikke til å stikke under en stol at dette har vært kjempegøy, sier byråleder Hanne Sundsli.

- Det er mye historie i produktene som ligger under Mills-merket og denne arven har vi hatt stor respekt for i arbeidet med å relansere merkevaren. Mills Kaviar og Majones eies på en måte ikke bare av Mills, men av hele det norske folk. Tar man ikke hensyn til dette får man fort en hel nasjon på nakken, smiler Sundsli.

Målet med relanseringen var å modernisere merkevaren, samt bygge ikonet Mills gjennom å tydeliggjøre merkelogo og merkeelementer på tvers av hele porteføljen. Derfor inngikk ikke bare majones og kaviar i prosjektet, men også kategoriene postei, peanøttsmør, potetmos, laksepålegg og nyheten «Majo».

- Logoen har fått et renere og stoltere uttrykk, og reflekterer nå den lange arven som ligger i merkevaren, sier byråleder Sundsli.

Som en del av det nye designet har porteføljen fått en samlende gul Mills-bølge på tvers av sine omkring 50 varianter.

- I utformingen av denne har vi tatt utgangspunkt i Mills sin allerede svært kjente og innarbeidede lydlogo «MMMMills» og lydbølgen denne danner, fortsetter Sundsli.

- Har vist stor respekt
- Vi så behov for å samle og styrke vår portefølje gjennom et helhetlig designuttrykk med sterke, distinkte merkeelementer som ikke lett lar seg kopiere, sier merkevaresjef i Mills, Camilla Hegrestad.

Hun understreker at det viktigste av alt har vært å ivareta merkevaren Mills, både historien og assosiasjonene knyttet til merke, og sikre gjenkjennelighet til Mills.

Om sluttresultatet og samarbeidet med Høyen har merkevaresjefen ikke annet enn lovord:

- Høien har fra første dag vist stor respekt for hvem Mills er, og merkehistorien vår. Samtidig har de utfordret oss til å se ting med nye øyne, sier hun.

- Designendring på en så kjent og kjær merkevare som Mills skal gjøres med stor ydmykhet og respekt. Vi opplever at vi står som en samlet organisasjon bak det nye designet, og at ny logo representerer hvem Mills er og hvem vi ønsker å være, legger Hegrestad til.

Før og etter:

Den kjente logoen til Mills har fått en makeover. - Designendring på en så kjent og kjær merkevare som Mills skal gjøres med stor ydmykhet og respekt, sier merkevaresjef Camilla Hegrestad.

- La få visuelle føringer
Sundsli innrømmer at hun er stolt, men ikke helt overrasket, over det byrået har oppnådd siden oppstarten i 2019.

- Vi har ikke lagt skjul på at vi anser oss selv som blant de aller beste på identitet- og pakningsdesign i Norge. Vi vet hva vi driver med, og strekker oss så langt vi kan for å hjelpe kundene våre med å løse de utfordringene de står ovenfor, sier hun.

Videre slår hun fast at Mills er en «helt fantastisk kunde og samarbeidspartner».

- De kom til oss med en godt gjennomarbeidet brief, med et klart målbilde om hva den nye identiteten skulle levere på, forteller Sundsli.

- Samtidig la de få visuelle føringer og har gjennomgående vist oss stor grad v tillit rundt det kreative og strategiske. Vi har gjennom hele prosessen hatt en åpen, ærlig og tillitsfull dialog, legger hun til og forteller at dette har gjort det mulig å holde tempoet oppe.

Oppdatert produktdesign:

Også designet på blant annet kaviartubene har fått en makeover.