Bokklubbkonsernet De norske bokklubbene, som er eid av de tre store forlagene Gyldendal, Aschehoug og Pax Forlag, henter inn Arnbjørn J. S. Marklund som ny medlems- og markedssjef.  Marklund kommer fra en rådgivende rolle i IT-konsulentselskapet Skill Solutions der han startet opp i september i fjor. Dermed ble det et kort opphold i Skill Solutions .

- Tiden i Skill ble langt kortere enn planlagt, men det var helt umulig for meg å si nei til Bokklubben. Spesielt når jeg innså at dette faktisk var min mulighet til å påvirke fremtiden for norsk bokbransje. Jeg har lang fartstid fra å optimere kundereiser til kjente abonnementstjenester. Dette er en erfaring jeg ønsker å ta med meg inn i Bokklubben, sier Arnbjørn J. S. Marklund.

I Skill Solutioos hadde Marklund tittelen Evangelist og var den som hjalp selskapets kunder med å vokse ved hjelp av datadrevet markedsføring.

Les også: Konsulentselskap henter fra Kahoot: - Skal gi råd om datadrevet markedsføring

Volans første ansettelse
Marklund er den første nyansettelsen Ingeborg Volan gjør som administrerende direktør i Bokklubben etter at hun overtok etter Kari Møller som gikk av med pensjon 1. februar. Før det var Volan redaktør for publisering og visuell journalistikk i Dagens Næringsliv.

- Bokklubben har 60 års erfaring med å spre leseglede og kvalitetslitteratur til det norske folk. Både oppdraget og merkevaren er slitesterkt. Nå står vi i en spennende endringsprosess der vi skal gjentolke dette på måter som passer for dagens digitale brukervaner. Vi skal hjelpe våre medlemmer til å lykkes med sine leseprosjekter, og medlems- og markedssjefen spiller en svært viktig rolle i dette arbeidet. Jeg er utrolig glad for å få kompetansen og kreativiteten til Arnbjørn Marklund inn i Bokklubben, sier Volan.

- Scrolle-fella
Marklund sier han «ser frem til å skape leseglede for nye generasjoner medlemmer.»

- Litteratur er viktig. Det skaper følelser og setter dagsorden. Som travel småbarnsfar innser jeg litt på nytt hvor viktig det er med litteratur. For det første trenger jeg selv et kvalitetsfylt avbrekk fra hverdagen. Her har litteratur blitt et bevisst valg for å unngå å altfor ofte havne i «scrolle-fella» på mobilen. For det andre har det blitt utrolig viktig for meg å oppleve de gode historiene i bokform sammen med barna. De sitter nok foran skjerm de også, sier han.

Les også:  Ingeborg Volan slutter i DN - blir ny sjef i De norske Bokklubbene