Design- og produktstudioet Behalf starter året med fire nyansettelser, og teller nå totalt 11 ansatte.

- Vi har hatt god fart gjennom hele 2020 og 2021, og etterspørselen etter hjelp til digital produktutvikling har bare økt i løpet av denne perioden. Det er jo veldig gledelig for oss, men det gjorde også at vi var nødt å forsterke med flere flinke folk, sier daglig leder Eivind Lund.

I fjor høst mistet Behalf designeren Markus Ackermann til EY Doberman, men nå styrkes laget med blant andre designerne Malin Elisabeth Lindberg (34) fra Try Apt og Sindre Liatun Setran (26) fra SDG.

- Det er alltid trist å miste flinke og fine folk, men da vi lyste ut den stillingen og så at vi fikk inn råsterke søknader fra flere av de beste designbyråene i landet, senket vi skuldrene og innså at ingen er helt uerstattelige. Etter en grundig prosess med mange intervjuer, satt vi igjen med to kandidater som begge var så åpenbart perfekte for oss at vi like godt ansatte begge to, sier Lund.

Les også: EY Doberman henter tre nye talenter

- Var ikke på leting
Malin Elisabeth Lindberg sier hun «trivdes i TryApt.»

- Jeg var ikke på leting etter nye muligheter, så det skulle litt til for å trigge lysten til å flytte på meg. Men så dukket en superfin stillingsannonse opp i Instagram-feeden min og jeg ble nysgjerrig, sier hun.

Sindre Setran valgte også å ta spranget fra stort designbyrå til det langt mindre produktstudioet.

- Jeg hadde et personlig ønske om å jobbe mer produktfokusert. Så syntes jeg Behalf hadde en spennende kundeliste, og etter hvert som jeg fikk vite mer om hva de står for, likte jeg veldig godt tilnærmingen til faget og kunder. Behalf jobber sammen med kunden, fremfor å jobbe for kunden, og det gir en annen og mer spennende måte å jobbe på, mener Setran.

Levert overskudd hvert år
I tillegg starter også Emilie Aabakken (30), som kommer fra en markedsdirektør-jobb i startup-selskapet Wiral og utvikler Jon Espen Kvisler (35) som har drevet eget foretak før han søkte utviklerjobb i produktstudioet.

-  Behalf er et lite, men ledende miljø på ekstremt etterspurt kompetanse innen krysningen mellom design og digital produktutvikling. Ved å være en del av et startupmiljø har jeg sett hvordan denne kompetansen er nøkkelen til å lykkes med god produktutvikling og hvor mange gode ideer som har gått tapt av mangelen på den, sier Aabakken.

Behalf har levert overskudd hvert år siden oppstarten i 2018, og var fra og med 2021 også kåret til Gaselle-bedrift i Dagens Næringslivs årlige Gaselle-kåring.

- Vi har gjort et strategisk valg om å konsentrere oss om å utvikle digitale produkter, og gjøre færre rene identitetsdesign- eller nettsideprosjekter. Etter å ha vært involvert i flere vellykkede oppstartssatsninger, ser vi at vi leverer aller best når vi jobber sammen med ambisiøse grundere som har gode ideer og som ser hvor viktig visuell identitet, brukeropplevelse og teknologivalg er for å lykkes, sier Eivind Lund.

Les også: Han blir ny sjef i Behalf - forlater Netlife Design