For første gang legger gründer Mark Zuckerberg frem resultater «Meta» og ikke «Facebook» etter at navnebyttet ble lansert i slutten av oktober 2021.

Investorene på Wall Street likte ikke det fikk presentert. Meta-kursen stupte med over 22 prosent til 249,90 dollar i etterhandelen etter det uventet svake resultatet som skyldes kraftig økte kostnader.

Dermed fordampet 188 milliarder dollar i aksjonærverdier etter rapportfremleggelsen, eller over 1.600 milliarder norske kroner.  

Det var også svakere enn det analytikerne ventet. Ifølge Refinitivs undersøkelse ventet analytikerne et resultat på 3,84 dollar per aksje, men aksjen endte på 3,67 dollar. Det skriver CNBC.

E24 skriver at resultatet på nær 10,3 milliarder dollar etter skatt i fjerde kvartal i fjor er ned omtrent én milliard fra samme kvartal i 2020. Selskapets kostnader var samtidig 38 prosent høyere. Antallet ansatte var steget med 23 prosent til 31.970 da året var omme.

På reklamesiden går det bedre. Nesten all omsetning i Meta er annonser og inntektene økte med 5,6 milliarder sammenlignet med 2020 og endte på 33,7 milliarder dolar. Det er også høyere enn hva analytikerne hadde ventet seg.

I tillegg til Facebook er Meta eier av Instagram, WhatsApp og flere andre kjente apper.

Zuckerberg selv har forsøkt å trekke fram positive sider ved kvartalsresultatet.

- Jeg er oppmuntret av framgangen vår i år på en rekke viktige vekstområder. Vi vil fortsette å investere i disse og andre nøkkelprioriteter i 2022, når vi fortsetter å jobbe mot å bygge metaverset, skriver han i resultatpresentasjonen.