Hillevi Røstad blir ny byråleder i design- og utviklerselskapet Dekode og går inn i en todelt lederrolle sammen med daglig leder Magne Ilsaas. Røstad har lang fartstid i selskapet etter at hun begynte som prosjektleder i den daværende lille start up’en for 11 år siden. I løpet av den tiden har selskapet endret navn til og har nå passert 50 ansatte fordelt rundt i Europa.

- Jeg har vokst fra den ene rollen til den andre og har fått anledning til å utvikle meg veldig mye underveis. Jeg har blitt gitt mye tillit og spillerom, og jeg har selvfølgelig jobbet hardt for at Dekode skal gå bra, sier Røstad.

Røstad, som også er partner i selskapet, forteller at hun er veldig stolt av å ha vært med på å bygge opp Dekode til å bli en arbeidsplass med over 50 personer og en omsetning på 52 millioner kroner. Det var opp fra 2020-omsetningen på 46 millioner krone og dermed passerer Norges største miljø av Wordpress-spesialister 50 millioner kroner i omsetning for første gang. 

Les også: Rekordår for digitalbyrå i 2020 - nærmer seg 50 millioner i omsetning

Dekode ble startet i 2010 av Magne Ilsaas, som i dag er daglig leder. Nå skal de to dele på «lederrollen» fremover.

- Magne og jeg er ganske så ulike både med tanke på kompetanse, bakgrunn, personlighetstype og fokus. Derfor så vi fort at vi kunne utfylle hverandre godt om vi delte rollen som leder oss imellom, men det ville kreve et godt samarbeid så vi ikke ville stange hoder. Vi så at ved å dele opp lederrollen i to, så fikk vi begge spille på våre styrker - noe som har vært bra for Dekode, sier hun.

Fremover vil Røstad jobbe med daglig drift, økonomi, menneskene i Dekode og med ledergruppen, mens Ilsaas skal fokusere på det «mer visjonære», med strategi og forretningsutvikling.

- Min nye rolle som byråleder er knyttet til våre vekstambisjoner. Vi trengte en som leder ledergruppen og da ble det naturlig å skille ut rollene slik at Magne og jeg rendyrker hvert vårt område, sier Røstad.