De åtte største mediekonsernene i USA planlegger å bruke minst 115 milliarder dollar på nye filmer og TV-serier i løpet av det kommende året. Det skriver Financial Times.

Bakgrunnen for de enorme investeringene skyldes bekymringer over at det blir tøffere å hanke inn nye kunder i 2022, etter at pandemien har dratt veksten de siste par årene.

- Det er ikke lenger noen vei tilbake. Den eneste måten å konkurrere på er å investere mer og mer penger på premium innhold, sier analytiker Michael Nathanson i analyseselskapet MoffettNathanson til avisen.

Disneys investeringer er ventet å vokse med 35-40 prosent, ifølge Morgan Stanley. Selskapets programbudsjetter vil dermed nærme seg 23 milliarder dollar.

Det er mer enn hva Netflix kommer til å bruke. Verdens største strømmeselskap er ventet å investere 17 milliarder dollar på innhold neste år, opp 25 prosent fra 2021.

Men selv om investeringene er enorme går de strømmeselskapene med store tap og det er knyttet stor spenning til om Netflix vil klare målet om å gå i null og oppnå en positiv kontantstrøm i 2022.  

- Det kommer til å bli en milepæl for Netflix, sier Tuna Amobi, medieanalytiker i meglerhuset CFRA.