Aller Media og Ahead-bryået Oculos satser tungt på innsikt og analyse. Derfor henter de daglig leder i Retail Energy og tidligere ansatt i dunnhumby, Håkon Smith-Andersen, til en nyopprettet stilling som leder på dette området.

- Oculos er et byrå med store ambisjoner, høyt tempo og et sterkt fagmiljø. Nå skal vi gire opp vår innsikts- og analysesatsning, og Håkon er en perfekt match for oss – både faglig og personlig, sier administrerende direktør i Oculos, Toralf Waaktaar-Slokvik.

- Hel ved og svært god leder
Byrået jobber blant annet med kundedialoger, kundeklubber og bonusprogrammer innen CRM, lojalitet og markedsteknologi.

- Vi opplever en stadig større etterspørsel etter mer innsikt og mer analyse. Verden har blitt kompleks, og våre kunder er opptatt av hvordan de i enda større grad kan bruke egne data til å få mer innsikt i hva forbrukerne egentlig ønsker seg fra dem. Gode analyser og evne til både å måle og forstå effekt på tvers av kanaler blir om mulig enda viktigere i fremtiden, sier Waaktaar-Slokvik.

Det er altså grunnen til at Oculos nå oppretter en egen avdeling for innsikt, analyse og forretningsutvikling.

- Vi er veldig fornøyde med at Håkon skal lede denne. Hans brede erfaring og kompetanse matcher den reisen vi er på, og jeg er sikker på at han blir en viktig bidragsyter når Oculos skal levere på visjonen om å realisere potensialet i personalisert kommunikasjon, sier Waaktaar-Slokvik, og fortsetter:  

- I tillegg er han rett og slett en veldig fin fyr – hel ved og en svært god leder.

- Utviklingen er veldig spennende
Smith-Andersen selv gleder seg til å starte hos sin nye arbeidsgiver.

- Jeg har kjent Oculos i mange år, og synes utviklingen i selskapet er veldig spennende. Det er åpenbart at det er behov for den spesialkompetansen Oculos besitter, og jeg gleder meg til å bli med på reisen videre, sier Håkon Smith-Andersen, som forlater Retail Energy etter 2,5 år i sjefsstolen.

Han mener bakgrunnen hans passer godt inn med Oculos’ kundebase, forretningsområder og videre ambisjoner.

- Nå blir jobben å videreutvikle innsikts- og analysearbeidet, slik at vi står enda sterkere rustet for fremtiden. Alle bransjer og markeder har behov for å vite mer om kundene sine, og hvordan man kan bruke kundedataen til å optimalisere personalisert kommunikasjon, sier Smith-Andersen.