For et snaut år siden ble det kjent at de to norske teknologiselskapene Papirfly og Brandmaster, som jobber med markedsføring og lagring og slo seg sammen i en likestilt fusjon og der målet var å sikte mot en børslansering. De to selskapene opererer fortsatt under hvert sitt navn, men fikk et felles eierselskap i ryggen som het Papirfly Group under ledelse av Karl Fredrik Lund.

Les også: Norske martech-selskaper slår seg sammen – sikter mot børs og en omsetning på 250 millioner

I en pressemelding torsdag morgen legges børsplanene på hylla og at eierne heller selger en større andel til det nordiske investeringsselskapet Verdane som kommer inn som ny majoritetseier i Papirfly-gruppen.

- Papirfly Group er ett av de mest spennende selskapene vi har sett på innenfor brand management. Vi ser frem til å bidra med vår ekspertise, internasjonale nettverk og operasjonelle team for å hjelpe Papirfly Group med å nå sine vekstmål, sier Joakim Kjemperud i Verdane.

Verdane er et nordeuropeisk investeringsselskap som spesialiserer seg i å skalere selskaper som tilbyr software gjennom ulike abonnementsløsninger, software as a service (SaaS). Med over 35 milliarder kroner i kommittert kapital har Verdanes fond investert i over 135 selskaper i sektorer som blant annet netthandel og programvare.

Sikrer seg mesteparten av selskapet
Partene ønsker ikke å gå ut med detaljer om transaksjonen utover at noen av dagens større aksjonærer selger seg ned. Største eiere før transaksjonen er svenske Standout Capital, Vestland Invest med styreleder Erik Langaker samt Papirfly-gründer Per Oldeide og Vevlen gård.

- Verdane er akkurat den hovedeieren vi ønsker oss. Med den mest aktive investoren i SaaS-selskaper i Norden med på laget er jeg sikker på at Papirfly Group er godt posisjonert til å bli en global leder innen merkevareledelse, sier Karl Fredrik Lund, konsernsjef i Papirfly Group.

- Børsplanene legges nå på hylla?

- Vi har vurdert en såkalt dual track-prosess og valgte vekk børssporet etterhvert av ulike årsaker, hvorav urolighetene der var et av elementene. Vi mener at et så sterkt selskap som Papirfly Group vil være bedre tjent med Verdane som hovedeier for å støtte oss i vår neste vekstreise, sier Lund.

Papifly og Brandmaster tilbyr i dag  skybaserte løsninger som gjør kunden i stand til å opprette, lagre, redigere og distribuere sitt digitale og trykte markedsføringsmateriell in-house eller såkalt brand activation management, og selskapet består av både digitale designere, markedsførere, utviklere og merkevarekonsulenter. Papirfly-gruppen har dermed spesialisert seg innenfor et område som internasjonalt kalles marketing technology eller martech og målet nå er «å bygge en globalt, ledende martech-selskap».

Selskapet har blant annet Goldman Sachs, Unilever, BMW, Helly Hansen og Subway er på kundelisten.

Nærmer seg en kvart milliard
Da fusjonene mellom Brandmaster og Papirfly ble kjent i fjor siktet Lund mot en samlet omsetningen på 250 millioner kroner i 2021 etter at en tilsvarende omsetning i 2020 før fusjonen ville ligget i størrelsesorden 200 millioner kroner.

-  Vi har lagt bak oss nok et år med tosifret prosentvis organisk vekst og har omlag 600 kunder internasjonalt og en omsetning som nærmer seg en kvart milliard, sier han i dag.

En av de største eierne i Papirfly Group er styreleder Erik Langaker. Han mener «Verdane vil gjøre det mulig for selskapet å utveksle innsikt med noen av de raskest voksende SaaS-selskapene i Europa».

- Jeg ser frem til å samarbeide i styret med en ambisiøs vekstagenda. Målet er klart og det er å etablere Papirfly Group som den ubestridte globale innovasjonslederen innen brand activation management, sier Erik Langaker, styreleder i Papirfly Group.

Langaker fortsetter som styreleder og reinvesterer selv 70 millioner kroner i Papirfly Group. Per Oldeide, som startet Papirfly for over 20 år siden, fortsetter også om investor.

Transaksjonen er satt til å avsluttes i februar 2022, med forbehold om godkjenning fra relevante myndigheter.