Tur.digital ble etablert av Gudbrandsdølen Dagningen (GD) i 2017 og skilt ut som eget selskap i 2021. Nå ønsker digitalbyrået nye eiere velkommen gjennom en emisjon. Inn kommer Oslo-baserte Obtain AS, som blir største eier med 30 prosent av aksjene, i tillegg til daglig leder ved NT6, Frode Iversen, Hans Martin Nysæter, Jennifer Marki og Vegar Strand. Sistnevnte er styreleder i Tur.digital og tidligere direktør i GD, mens Marki og Nysæter er ansatte og rådgivere i byrået.

GD beholder en aksjeandel på 20 prosent.

- Det har vært en prosess hvor vi har snakket med flere potensielle partnere. Til slutt endte vi med en konstellasjon som har både kompetanse og kraft til å videreutvikle Tur.digital AS i den retning vi mener er riktig. Vi er allerede en sterk og betydelig aktør innenfor digital markedsføring i Innlandet, men har likevel et uforløst potensial. Vi mener dessuten at Tur.digital har de beste muligheter til å lykkes i et større marked, sier administrerende direktør i GD, Tom Martin Kj. Hartviksen i en pressemelding.

Tur.digital består i dag av seks ansatte, men konstituert daglig leder og fersk aksjonær Hans Martin Nysæter varsler opprustning.

- Vårt hovedfokus har alltid vært at bedrifter skal merke effekt av å samarbeide med oss. Vi skal være gode, kunnskapsrike rådgivere. Dette ligger i ryggmargen vår. Samtidig er kravene til byråleveransene i rask utvikling og konkurransen om kompetansen stor. Nå er vi klare til å ta nye steg, og skal i løpet av de neste årene bygge et enda sterkere fagmiljø innen digital kommunikasjon. Ambisjonene er store, sier han.

Hovedkontoret blir værende på Lillehammer, men selskapet vil forsterke sin tilstedeværelse på Gjøvik, samtidig som de vurderer en avdeling i Oslo ifølge pressemeldingen.

- Vi kjenner Tur.digital og de ansatte godt gjennom flere års samarbeid. Faglig står de ikke tilbake for noen, og vi ser et miljø som det er mulig å være med å utvikle - i Innlandet og nasjonalt. Mulighetsrommet er stort, og vi gleder oss til å sette ideene ut i live. GD og de ansatte har lagt et godt grunnlag, og vi håper en bredere eierkonstellasjon vil være positivt for utviklingen av selskapet, sier Frode Iversen.