Guri Berge går til en stiling som markedsdirektør i det norske fintech-selskapet Kron som har posisjonert seg som en utfordrer innen fonds- og pensjonsløsninger.

Berge har over 15 års erfaring fra Orkla, sist som direktør for markedsføring og innovasjon, og har det siste året jobbet som konsulent med strategi og merkevare for store selskaper som NHST og Hurtigruten.

- Jeg hadde lyst til å være med å bygge et spennende sterkt forbrukerorientert selskap og en spennende merkevare med sine beste år foran seg - i morgendagens finansbransje. Jeg begeistres over hvordan Kron omfavner «folk flest» som synes investering er litt komplisert og liker hvordan selskapet tar en tydelig posisjon innenfor bærekraft og jobber for å styrke kvinners investeringsposisjon, sier hun i en pressemelding.

Kron ble etablert i 2017 med et mål om å gjøre investering i fond enklere of mer tilgjengelig. Selskapet ledes av Emma Tryti, tidligere leder for regningsbetaling og netthandel i Vipps, og teller 25 ansatte. Til sammen forvalter de seks milliarder kroner på vegne av sine kunder. 

- Jeg er imponert over det Kron har fått til så langt og ser frem til å bli en del av teamet og den sterke kulturen. Gjennom ekstremt dedikert kundefokus og sterk teknologi har de allerede nådd langt og jeg ser frem til å bidra med å styrke selskapets planer, skalering og merkevare videre, sier Berge. 

- Guri vil med sin erfaring fra merkevarebygging og kommunikasjon bli en sterk bidragsyter inn i Kron-gjengen. Hun har en energi og personlighet som passer perfekt inn i Kron-kulturen og vi gleder oss til å sammen øke distribusjonskraften, styrke merkevaren og ikke minst skape en god dose samarbeidsmagi, sier Kron-sjef Emma Tryti.

Kron har også nylig ansatt Balder Vestad som Head of Partnerships. Han har tidligere jobbet for både ResponsaBility Investments og DNB.