Navn: Eivind Roald

Alder: 56

Stiling: Administrerende direktør i QNTM Group

Aktuell: Leder investeringsselskapet QNTM Group som har satt av milliarder på å bygge opp et nytt økosystem av selskaper innenfor salg og markedsføring, software og teknologi.

- Hva er likhetene mellom din egen juleshopping og oppkjøpene dere gjør i Qntm, er det at de begge starter i februar?

- Begge starter tidlig og jeg gjør en grundig «research». Så skiller prosessen seg, med min fru er trikset å kjøpe det hun sier hun ønsker seg, samme dag, da glemmer jeg det ikke. Med selskapene bruker vi lang tid.  Både de og vi skal være enige om at dette blir riktig for dem og oss.  Vi kjøper ikke selskaper for å selge dem igjen, slik PE-selskapene gjør.  Vårt siste kjøp Ibexa har vi diskutert med dem i et år.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Ribbe og pinnekjøtt og alt tilbehør (jeg er halvt Sunnmøring så jeg må ha pinnekjøtt også)

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?

- Alt ble dessverre avlyst i Norge, men jeg jobber i Stockholm hver uke, så der er jo livet «normalt» så noe hygge har vi fått til.

- Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?

- Begrepet er jo «vidt», så på TV siden vil jeg si tre, jeg er ekstremt lei av alle programmer med kjendiser som gjør ting de ikke kan, finnes det ikke mere kreativitet? Terningkast 4+ til reklamebransjen som evner å bistå en rekke virksomheter i å digitalisere kommunikasjonen og nå frem med budskap om verdiene på produktene eller tjenesten på en tydeligere måte.

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk? 

Beste: «Mitt Lille Land», noe av det beste som lages. Verste er alle TV-programmer som servere nøyaktig de samme kjendisene i samtlige program konsepter og blant dem, «Norges nye megahit». Vi har en hel musikkbransje av utøvende kunstnere som virkelig har kjent på pandemien og som burde få anledning til å bli vise seg mer frem, og da tenker jeg ikke bare på alle stjernene i Norge, men den skogen av utøvende kunstnere. TV 2 prioriterer å bruke ressurser på vise frem «kjendiser som skal gjøre ting de ikke kan» - igjen!

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?

-  Det burde enhver finansdirektør stille som et kritisk spørsmål til selskapets markedsdirektør. Ifølge våre undersøkelser vil ikke markedsdirektør kunne svare, de færreste måler ROMI av sine investeringer og har ingen formening om investeringene skaper flere kunder, flere lojale kunder eller flere lønnsomme kunder.

- Hvilke vaner skal du legge fra deg i 2021 og hvilke nye vil du ta til deg i 2022?

Stoppe å jobbe når klokken passerer 18.00 når jeg sitter på hjemmekontor, for det vil vi nok gjøre en del i 2022. Gå en tur i lunsjen når jeg sitter på hjemmekontor – tendensen er dessverre at man jobber gjennom lunsjen også.

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?

Bred dekning.

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

- Det har jeg ingen formening om.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best?

- 1.564 meter rett opp til Slogen sammen med min fru.  Der var det luftig, men en helt fantastisk utsikt over et vakkert land.

På topptur:

Eivind Roald i investeringsselskapet QNTM Group trekker frem dette bildet fra Slogen i Norge som et av bildene han kommer til å huske best fra 2021. Foto: Privat.