Marius Røstad hentes fra Ruter, der han har vært med på å bygge opp og lede avdelingen for nye kundetjenester.

I Netlife skal Rustad å sørge for at byrået bistår kundene med å lage gode digitale kundeopplevelser som kobles opp mot forretningsmål. 

– Endelig er jeg godt i gang hos Netlife. Jeg gikk til Netlife fordi jeg vet de alltid har hatt de beste fagfolka og at det å bygge fantastiske kundeopplevelser som gir effekt er noe som sitter i veggene der, sier Røstad i en melding. 

Han mener dette er noe bransjen lenge har slitt med å tilby.

- Derfor blir jobben det å videreutvikle dette og sikre at vi får det beste ut av den samlede kompetansen og erfaringen til Netlife. Dette skal vi gjøre gjennom å sette sammen sterke team til riktig behov hos kundene våre, fortsatt utfordre og sørge for at vi alltid er to steg foran, sier Røstad

– Netlife skal bli det beste miljøet på moderne produktutvikling, og det gleder jeg meg til å jobbe med, avslutter han. 

– Får det beste ut av folka rundt seg
Daglig leder i Netlife, Beth Stensen, beskriver Røstad som en erfaren leder som har jobbet med produktutvikling i privat og offentlig sektor i mange år.

I Ruter jobbet han med å skape en helhetlig kundeopplevelse og bygge avdelingen for produkt- og tjenesteutvikling.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe med Marius i min tid i Ruter og har opplevd hans enorme evne til å skape gode kundeopplevelser med dokumenterte effekter for selskapets mål, sier Stensen.

-  Men kanskje enda viktigere er hvordan han får det beste ut av folka rundt seg. Vi i Netlife opplever at behovet og etterspørselen etter sterke produktteam som jobber riktig har eksplodert hos kundene våre. Derfor er vi veldig glade for å ha fått Marius ombord til å bygge det sterkeste miljøet i Norge på moderne produktutvikling, avslutter hun. 

Les også: - Netlife er årets design- og teknologibyrå: - Vi setter vanvittig pris på tilliten