Oppstartsselskapet Tørn bygger opp kompetansen på styrerommet ved å hente inn tidligere Rema 1000-sjef Trond Bentestuen, direktør for Nordisk E-commerce i Elkjøp, Julia Paulsen, og Head of Marketing i Schibsted Ventures, Hanne Hollstedt

Det skriver selskapet i en pressemelding. 

- At disse tre ekstremt kompetente menneskene tror på oss og vil bidra betyr mye. Med styreprofiler av dette kaliberet er vi definitivt bedre rustet til å nå de ambisiøse målene vi har satt oss; å bli størst i Skandinavia på overskuddsvarer. Trond har så mye verdifull erfaring at det kjennes litt som å ha skutt gullfuglen, sier gründer og daglig leder i Tørn, Anjali Bhatnagar, i pressemeldingen. 

Selskapet kaller seg selv Norges første markedsplass for overskuddsvarer, og er en markedsplass for byggevarehusenes overskuddslager. I dag er 150 byggvarehus, leverandører og produsenter tilknyttet plattformen, som ble startet i mars 2020. 

- Tørn bidrar til å løse ett av byggevarenæringens største utfordringer; overskudd av varer som av ulike grunner oppstår fra produksjon til butikk. Varer som kastes er ressurssløsing, det er dårlig økonomi for alle bedriftene i verdikjeden og ikke minst blir prisen til forbruker høyere enn nødvendig som følge av dette. Tørn er i gang med å gjøre noe med denne utfordringen. For meg er det meningsfullt og veldig gøy å få være med, og gi mitt bidrag til denne reisen, sier Trond Bentestuen i pressemeldingen. 

- Hanne og Julia er særdeles dyktige på sine felt
Den tidligere Rema 1000-direktøren blir også en del av Tørns «advisory board» og vil bidra aktivt i organisasjonen, som blant annet har Schibsted, Aksel Lund Svindal og Oda-eier Karl Munthe Kaas på eiersiden. 

Når de nå også får Julia Paulsen og Hanne Hollstedt med på laget, har selskapet en lik fordeling av menn og kvinner på styrerommet, som fra før av ledes av Tore Engebretsen

- Det er ikke noe vi hadde bestemt oss for på forhånd. To av kandidatene jeg virkelig ville ha var kvinner. Både Hanne og Julia er særdeles dyktige på sine felt. Hanne er ikke bare en kapasitet av de sjeldne på merkevarebygging, hun har også kjennskap til den spesielle utfordringen oppstartsbedrifter står overfor når markedsbudsjettene ikke helt står i forhold til ambisjonene. Julias spisskompetanse og tro på datadrevet utvikling passer som hånd i hanske med en digital plattform som Tørn. At hun var med å bygge opp Zalando som endret premissene for netthandel sier sitt, sier Bhatnagar.