Emballasjebyrået Goods ble sjøsatt av designbyrået Heydays for to år siden for å satse på bærekraftig emballasjedesign. Nå strømmer oppdragene på, og i sitt første hele driftsår hadde Goods en omsetning på 5,9 millioner kroner og et resultat før skatt på 2,4 millioner.- Vi har gode tall og de fortsetter i år også. Det er nå vi gjør flest ansettelser, sier kreativ leder Sandro Kvernmo til Kampanje.

Han eier 17,5 prosent av Goods, mens Heydays eier resten.

- Hvordan har pandemien påvirket etterspørselen? 

- I begynnelsen var det vanskelig fordi mange kunder liker å sitte rundt et bord og bli kjent, og i en krise søker man trygge løsninger. Men plutselig fikk vi mange internasjonale kunder, og det er fordi vi nå konkurrerer på lik linje med selskaper i San Francisco og Paris. De kundene går ikke lengre til naboen, men til de som er best spisset innenfor det de er ute etter. Vi har holdt foredrag for Sonos og fått kontakter på kontinent som vi aldri ville ha fått ellers. Kun fordi vi har vært tydelige utad og lagd masse innhold i egne kanaler.

Ny daglig leder
I dag teller byrået åtte ansatte, og det er en dobling på ett år. 

De fire siste ansettelsene i Goods er amerikanske Derek Ercolano, som kommer fra Noa-byrået Bold, fransk-kanadiske Camilla Suvé, som har erfaring fra designbyråer som Collins, Sid Lee og Bleed, Sofie Svanes, som har jobbet i Neue Design og We Oslo, og Camilla Martinussen, som rykker opp fra kommersiell direktør til daglig leder i Goods.

Martinussen ankom Goods allerede i vår. Før det jobbet hun i Bold.

- Det var helt naturlig å gi Camilla tilliten som daglig leder. Siden dag én har Camilla tatt mer ansvar enn vi har turt å spørre om, inspirert kunder i møter og hjulpet selskapet med videre sunn vekst. Vi er så glade for å ha henne ved roret, sier Kvernmo.

Etterlyser ambisiøse norske merkevarer
Goods jobber med norske selskaper som Posten, Apotek 1, Coop, Db, reMarkable og Kolonihagen, og internasjonale selskaper som amerikanske Cisco, Cameron Diaz-eide Avaline, kryptohardware-enhjørningen Ledger i Paris, og selskapet bak Europas største vertikale farm, Jones Food Co.

- Felles for alle selskapene vi snakker med er at de har en brennende lyst til å bli bedre og ikke minst signalisere det til sine kunder. Det er så gøy å eksportere det vi lærer i Norge til utlandet. Samtidig synes vi mange norske merkevarer kunne blitt enda mer ambisiøse i å utfordre både kategoridesign og ta enda enda større miljøgrep, sier daglig leder Camilla Martinussen.