Forte Digital har ansatt Anne Gundersen som Design Director – Head of Business Design, ifølge en melding fra byrået. 

Gundersen kommer fra stillingen som Business Designer i Sparebank 1 Utvikling. Hun har også konsulenterfaring fra NoA Ignite og skal ha vært med på lede store digitale prosjekter i en rekke ulike bransjer.

Hans Huseklepp, Chief Design Officer i Forte Digital, beskriver Gundersen som en svært erfaren forretningsutvikler og designer. Han sier at ansettelsen er første ledd i en ny satsing på fagområdet business design i Forte Digital.

– Vi er utrolig glade for å ha fått med oss Anne på laget og i ledergruppen i Forte Experience. Hun har lang erfaring med innovasjon og forretningsutvikling og solid designkompetanse i bunn. Anne vil være sentral i å bygge og utvikle vår kompetanse både internt og hos våre kunder, forteller Huseklepp.

Gundersen sier at hun er imponert over hva Forte Digital har fått til på kort tid.

– Jeg har vært så heldig at jeg har jobbet sammen med mange Forte-folk i tidligere jobb og vet at dette er en ambisiøs gjeng som virkelig brenner for gode digitale løsninger. At de også jobber med noen av Norges største selskaper og merkevarer var avgjørende for at jeg takket ja til tilbudet, sier hun.

De siste årene har konsulentselskaper som PwC, EY, Deloitte og Accenture satset tung på å bygge egne digitalavdelinger. Gundersen tror at tjenestene og kompetansen som tradisjonelt sett har vært tilbudt av de store konsulenthusene nå i større grad er overlapper med hvordan mindre innovasjonsmiljøer har jobbet i mange år.

- Jeg tror forskjellene mellom hva en management consultant og en business designer kan tilby av kompetanse er i ferd med å viskes ut. Å være en forretningsrådgiver handler i dag i like store grad om å forstå designdrevet innovasjon og identifisere hvilke løsninger som gir kundeverdi som om å forstå topp- og bunnlinjer og markedstrender.

Les også: Går fra Obos til Forte Digital – skal lede ny konsulentsatsing