Jon Espen Nergård, teknologidirektør i det nordiske betal-TV-selskapet Allente, har blitt tildelt teknologiprisen «Video Technologist of the Year Award» på VideoTech Innovation Awards i London.  Kåringem samler noen av de aller største organisasjonene innenfor den globale videoindustrien og er den tredje i rekken

- Selv om prisen går til meg, er dette først og fremst en lagseier. Det faktum at Allente klarte å bli en av verdens første operatører som fullførte Google Common Broadcast Stack-integrasjonen for en Android TV Operator Tier TV-boks i løpet av bare seks måneder, er basert på et fantastisk samarbeid mellom teamet mitt i Allente, Kaonmedia, Nagra, Broadcom, 3SS og Google. På toppen av dette lanserte vi en B2B-app som revolusjonerer TV-opplevelsen for hotellbransjen. Det hadde aldri vært mulig uten fantastiske lagprestasjoner hos både Allente og våre leverandører, sier Nergård.

Før han begynte å jobbe i Allente var Nergård i mange år tilknyttet Canal Digital, Telenors satellitt-TV-plattform som senere fusjonerte med Viasat og dannet selskapet Allente.

Det er Digital TV Europe som står bak prisen.

- Jon Espen Nergård skiller seg ut som en teknolog som konstant setter kundenes behov først. Han har gjennom karrieren vist eksemplarisk teknologilederskap og har også vist vei som en innovatør. Allentes implementering av Google Common Broadcast Stack er et tydelig eksempel på det. Han er en veldig verdig vinner av prisen Video Technologist of the Year, sier Stuart Thomson, redaktør for Digital TV Europe.

Nergård var nominert både til prisene «Advanced TV Innovation of the Year» og «Video Technologist of the Year».  Sistnevnte pris var kun én av to individuelle priser som ble delt ut under prisutdelingen.