Dagligvaregiganten Reitan Handel skifter navn til Reitan Retail og lanserer en profil som skal «representerer bredden i selskapets kjente og kjære merkevarer.»

- Vi skal skape de beste kundeopplevelsene for dagens og fremtidens kunder. Det er vårt løfte til kunden, vår øverste sjef, sier administrerende direktør i Reitan-konsernet, Ole Robert Reitan, i en melding. 

For konsernet teller ikke bare dagligvarekjeden Rema 1000, og kjedekonseptene Narvesen, Pressbyrån, PBX, R-kioski, 7-Eleven, Uno-X, YX er noen av selskapets mange merkevarer.

- Vi er et norskbasert, internasjonalt retailselskap, godt forankret i Reitans verdigrunnlag og med en lang og stolt historie helt tilbake til Bertrand Narvesen åpnet den første Narvesen-kiosken i 1894. Vår nye profil representerer et mangfold av mennesker, nasjonaliteter og merkevarer i hele Norden og Baltikum, sier den nye kommunikasjonsdirektøren Inger Sethov i det som altså skal hete Reitan Retail.

- Nært, enkelt og ansvarlig
Reitan Retail har 39.000 medarbeidere innen dagligvare, servicehandel og mobilitet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Latvia, Estland og Litauen. Navnet er nytt, men Reitan Retail skal ifølge meldingen fortsette å være et selskap som «er nært, enkelt og ansvarlig».

- Nært, enkelt og ansvarlig er pilarene i selskapets strategiske retning. Det har også vært retningen i utformingen av vår identitet, og det er også den følelsen vi ønsker å skape gjennom all vår kommunikasjon, sier Sethov.

Det kommunikasjonshuset Try som har stått bak utviklingen av ny visuell profil og nettside. 

- Reitan Retail er et selskap med lange tradisjoner og sterke verdier. Det har vært en utrolig spennende oppgave å skape et visuelt uttrykk som tar vare på dette og samtidig symboliserer hva selskapet skal være i fremtiden, sier kundeansvarlig Lene Vintervoll i Try Råd.

Nytt Reitan-design:

Her ser du noen bildeillustrasjoner av Reitan Retails nye design og profil. Foto: Reitan Retail.