Kristin Skogen Lunds arbeid på det digitale området imponerer teknologiselskapet Atea, som under den store teknologikonferansen Atea Community gir Schibsted-sjefen prisen «Årets digitaliseringsleder»

- Kristin Skogen Lund går foran og viser vei i det teknologiske landskapet. Hun leder et selskap med lang historie, men har valgt å ikke bli «fat and lazy» som alltid er en fare for etablerte virksomheter, sier Ole Petter Saxrud, administrerende direktør i Atea Norge og fortsetter.

- De har heller valgt det stikk motsatte. De utfordrer egne forretningsområder, beveger seg inn i nye bransjer, jobber systematisk med å bli datadrevet, og er i ferd med å bli en kompetansehub for innovasjon innenfor sin bransje, sier han.

Kristin Skogen Lund selv sier hun «ble skikkelig glad over å få denne prisen».

- Jeg anser dette for en pris til hele Schibsted og ikke minst til hele konsernledelsen. Vi leder nemlig dette som et sterkt kollektiv og vi hadde aldri fått til det vi gjør uten den samlede kraften i teamet. Så på vegne av oss alle - tusen, tusen takk! Dette var en veldig motiverende og hyggelig anerkjennelse å få, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted

I begrunnelsen heter det blant annet.

- Kristin Skogen Lund gir medarbeidere sine rom til å utforske muligheter og stille spørsmål ved det etablerte. Tillit er nøkkelen. På denne måten dukker det opp nye ideer og forretningsområder. Dette er rett og slett godt, inspirerende lederskap. Under pandemien har også vinneren utvist godt digitalt lederskap gjennom å gå foran, vise vei, kommunisere mye og ofte, og ved å ta i bruk nye kanaler. Hun forstår kraften i digital kommunikasjon. - Vi gratulerer Kristin Skogen Lund, sier Saxrud.

 

Øvrige finalister var Catherine Janson, IT-direktør i Politiets IKT-tjenester, Sverre Rossebø, IT-direktør i Sjøfartsdirektoratet og Per Helge R. Devold, markedsdirektør i MMC First Process.