Administrerende direktør i Tesla og grunnleggeren av det private romfartsselskapet SpaceX, Elon Musk, er en aktiv bruker på Twitter. Der legger han ut artikler, egne meninger og hendelser rundt selskapene hans. Natt til mandag kommenterte han den norske UX-lederen Stian Walgermos tweet om de store svingningene i de norske strømprisene.

Mye vind og mye vann i vannmagasinene er noen av grunnene til de lave strømprisene vi har hatt de siste dagene. Dette lagde Walgermo en tweet på hvor han la til et skjermbilde av strømprisene hos strømselskapet Tibber som viste veldig lave priser natt til søndag 3. oktober.

Ifølge Walgermo ville det kostet rundt en krone å lade opp et 75 kilowatts batteri (tilsvarende en Tesla Model 3) til den prisen. Dette reagerte Elon Musk på og svarte «Wow!» til Walgermos tweet.

Har skapt overskrifter
Walgermo tror svaret til Musk kan skape fokus på strømprisene, noe han selv ser i kommentarene sine.

- Jeg ser at mange i kommentarfeltet er interessert i hvordan strømprisene henger sammen med vær og vind og hva som får strømprisene til å variere så mye som de har gjort, sier Walgermo.

Dette er ikke første gang Musk svarer på en av Walgermo sine tweets. Allerede 1. september svarte Musk «Norway for the win» etterfulgt av et norsk flagg og et hjerte på en tweet fra Walgermo om at 71,9 prosent av alle nybiler var elektriske i august.

Senere i september svarte Musk at full selvkjøring snart er klart for Norge, på en tweet fra Walgermo. Det ble fanget opp av Tek.no.

2,5 millioner visninger
UX-lederen har 2.300 følgere og Tesla-gründeren er ikke blant dem. Walgermo tror algoritmene spiller en rolle i hvorfor Musk svarer akkurat han.

- Jeg har spekulert litt rundt det, det er tredje gangen han svarer på en av tweetene mine nå siden 1. september. Jeg tror det har noe med algoritmene å gjøre, hva jeg liker og hvem jeg følger. Jeg tagger også litt forskjellige kontoer som har en kobling til han, forteller Walgermo.

Walgermo har sett på statistikken at han har fått mange flere visninger på tweetsene sine etter at Musk begynte å svare han.

- Sist jeg sjekket hadde jeg 2,5 millioner visninger på alle tweetsene jeg har lagt ut de siste 30 dagene, sier han. 

- Vet at strømpriser er viktig
Walgermo tror svarene fra Musk ikke bare er av egeninteresse, men at Musk vet at det kan bidra til at folk går i en fornybar retning og muligens kjøper produktene hans dersom de ser at det lønner seg økonomisk.

- Jeg tror det er fordi han er opptatt av fornybar energi og fordi han vet at strømpriser er viktig for folk som skal kjøpe el-bil. Hvis de folk ser hvor rimelig det er å lade opp en el-bil kan det bidra til at folk kjøper det, og kanskje Tesla som han åpenbart vil at folk skal kjøpe.

Han er utdannet dataingeniør og jobber til daglig som UX-leder i teknoselskapet Sticos hvor han jobber med programvare for HR, lønn og regnskap for offentlig og privat næringsliv. Walgermo har også en viss interesse for Elon Musk og har alltid fulgt med på Tesla og har selv en Model 3. 

Walgermo har også vært verdens- og europamester i styrkeløft, men satte strek for idrettskarrieren i fjor på grunn av koronapandemien. 

Stian Walgermo 980x674.jpgKrafttak: - Styrkeløft kunne jeg ikke leve av, jeg måtte ha en jobb ved siden av, sier Stian Walgermo. Nå løftes han til nye høyder på Twitter av Elon Musk.