Facebook-sjef Mark Zuckerberg offentliggjorde det nye navnet på selskapets Connect-konferanse torsdag.

Det nye navnet spiller på det såkalte «metaverset», som gründer Mark Zuckerberg tror er det neste kapittelet i internettets historie, og for selskapet hans.

Metaverset beskrives som et sosialt virtuelt sted i 3D hvor man kan dele opplevelser med andre mennesker og gjøre ting som ikke er mulig i den fysiske verdenen..

- Du vil kunne gjøre nesten alt du kan forestille deg i metaverset. Møte venner og familie, jobbe, lære, leke, handle, skape, i tillegg til helt nye opplevelser som ikke passer inn i hvordan vi tenker på datamaskiner og mobiltelefoner i dag, skriver Zuckerberg i et åpent brev på sin egen Facebook-side.

Et navnebytte har tvunget seg frem fordi Facebook-merkevaren har blitt tett knyttet til et produkt som ikke representerer alt selskapet gjør eller skal gjøre, forteller han.

- Fra nå av vil vi metaverset være i forsetet, ikke Facebook. Det betyr at du etter hvert ikke vil trenge en Facebook-konto for å bruke våre andre tjenester. Etter hvert som vår nye merkevare begynner å dukke opp i produktene våre, håper jeg folk over hele verden blir kjent med Meta-merkevaren og fremtiden vi stiller oss bak, skriver Zuckerberg.

Navnet på det sosiale nettverket Facebook skal imidlertid bestå, på lik linje med navn som Instagram og Whatsapp. 

Les mer: Facebook skal ansette 10.000 i Europa - vil tilby virtuelle konserter og casinoer

Kritikken mot Facebook har tårnet seg opp de siste ukene og Meta-sjefen er i hardt vær som følge av de såkalte Facebook Papers-avsløringene.

Zuckerberg avviser at navnebyttet er et forsøk på en avledningsmanøver, slik noen har hevdet.

- Noen av dere lurer kanskje på hvorfor vi gjør dette nå. Svaret er at jeg tror vi er satt på denne jorden for å skape, jeg tror at teknologi kan gjøre livene våre bedre og at fremtiden ikke vil bygge seg selv, sier Zuckerberg innledningsvis i videoen.

Han argumenterer for at det alltid vil være viktige ting å jobbe med i nåtiden, men at det ikke kan stanse arbeidet for en bedre fremtid.

Les også: Tror «nye» Facebook får det tøft: - Hvem vil egentlig at Meta skal lykkes?

Se presentasjonen til Meta-sjefen her: