Kunstmarkedet er på vei tilbake etter pandemien og ifølge tall fra kunstmessen Art Basel er digital handel av kunst en viktig faktor i veksten.

Norske Atelier vil konkurrere i det europeiske toppsjiktet og har styrket teamet med ny produkt- og vekstsjef for å ta del i det voksende digitale kunstmarkedet. Lars Erik Oterhals går inn i stillingen med ansvar for produktutvikling og vekst.

- Lars Erik har en unik erfaring fra å utvikle og forbedre digitale produkter med stort publikum fra mediebransjen. Med Oterhals på laget skal vi nå utvikle Atelier videre hvor målet er å lykkes internasjonalt, sier Christian von Hanno, daglig leder og gründer av Atelier.

Otherhals har erfaring fra VG og Nettavisen, og kommer fra en rolle som leder og redaktør i Egmont. Han har også erfaring innenfor markedsføring, blant annet fra Gambit hvor han jobbet med digital merkevarebygging og markedskommunikasjon.

- Med Oterhals på plass starter vi nå jakten på en ny utviklingssjef, (CTO) som vil få ansvar for å videreutvikle plattformen sammen med resten av teamet. Vi er også i dialog med flere mulige investorer som ser Atelier sitt internasjonale potensiale, sier von Hanno.

Det internasjonale kunstmarkedet på nett omsatte på over 100 milliarder i 2020, noe som var en dobling fra 2019. Dette er en trend som er ventet å fortsette ifølge auksjonshuset Sotheby’s.

- Atelier er et av de mest spennende oppstartsselskapene i Norge og jeg er imponert over veksten plattformen opplever nå. Med den ventede digitale akselerasjonen i kunstmarkedet har jeg tro på at plattformen kan bli ledende i Europa, sier Lars Erik Oterhals.

Plattformen, som blant annet har Kimberly Larsen og investor David Baum på eiersiden, har foreløpig 560 norske kunstnere og over 4000 kunstverk i tjenesten. Bjørn Båsen, Liv Tandrevold og Marthe Elise Stramrud er noen av kunstnerne som har solgt kunst gjennom Atelier.