Konsulentselskapet Knowit har mer enn 3900 ansatte innen teknologi, forretningsutvikling og design i Norden. I Norge teller selskapet 900 ansatte fordelt på hovedkontorerene i  i Oslo og Bergen, i tillegg til kontorene i Kristiansand, Trondheim og Stavanger. Nå utvider Knowit til Ålesund. 

- Ålesund og sunnmørsregionen har et vitalt og spennende næringsliv som vi kjenner godt gjennom kunder vi har jobbet tett med i en årrekke gjennom vårt kontor i Bergen, sier Joachim Almestad i Knowit i en melding. 

Det er Alvestad som har ledet Ålesund-satsningen og blir leder på Ålesunds-kontoret. 

- Det er en ekstremt spennende utvikling i regionen, spesielt innenfor havnæringene, noe som gjør det enda riktigere for å etablere oss i byen. Det har alltid vært sentralt for oss å være hands on, med lokal forankring, sier han videre. 

Knowit starter opp med syv ansatte i Ålesund som skal dekke hele selskapets tjenestespekter. Det skal samarbeide tett med kontoret i Bergen, som har rundt 200 ansatte, med spesielt fokus på havnæringene, akvakultur, bank, finans og forsikring, både B2B og B2C.

Marius Haugen, som leder Knowits konsulentavdeling, er tydelig på at Knowit har videre ambisjoner.

- Vi har flere ansatte på vei inn og vi skal skalere gradvis og er på jakt etter dyktige folk. Målet vårt er å skape et virkelig tverrfaglig digitalt miljø og bli en viktig partner for aktører i byen og regionen, sier Haugen. 

- Vi har jobbet med noen etablerte bedrifter i regionen, og gleder oss nå over å kunne være tettere tilstede og nærmere kundene våre på nordvestlandet, avslutter Almestad.

Les også: Sluttet i Knowit for å starte for seg selv – nå kommer han tilbake til designselskapet