Rammeavtalen Fete Typer har sikret seg gjelder for design, layout og infografikk og har en verdi på 6,4 millioner kroner over fire år.

Oppdraget fra Riksantikvaren, Kulturminnefondet og Meterologisk Institutt går ut på å videreutvikle og ivareta Kulturminnefondets visuelle identitet, grafiske profil og malverk, samt utarbeide grafisk design og grafiske elementer, herunder infografikk, animasjoner, illustrasjoner og visuelle elementer.

Daglig leder i Fete Typer, Mette Brekke-Hansen, sier at de gleder seg til å jobbe med tre spennende virksomheter, som alle har viktige samfunnsoppdrag.

- Riksantikvaren kjenner vi fra før, gjennom arbeidet med å utvikle ny visuell identitet for dem, forvaltningen av den og magasinet «Alle tiders». Vi er svært glade for at vi skal fortsette samarbeidet med Riksantikvaren og samtidig får bli kjent med to nye spennende virksomheter i Kulturminnefondet og Meterologisk Institutt, sier Brekke-Hansen. 

- Jubelen sto i taket hos oss, da beskjeden kom om at vi vant kontrakten, fortsetter hun. 

I alt meldte 23 leverandører interesse for konkurransen, som besto av to rammeavtaler - en for grafiske tjenester og en for trykktjenester.

Totalt ti aktører levere tilbud på rammeavtalen for designtjenester.  Her konkurrerte Fete Typer med 2mind-design, BK Grafisk, Bodoni, ETN Grafisk, Miksmaster, Skipnes Kommunikasjon, Spir Oslo, Tank Design og Tibe T Reklamebyrå om oppdraget.

Fete Typer ble rangert som det beste byrået på kvalitet, men ble slått av seks andre byråer på pris.

- Fete Typer skiller seg ut som den tilbyderen som har svart best på samtlige av kvalitetskriteriene i denne konkurransen. Blant annet har de svart med beskrivelse av et godt sammensatt team og svært relevante tidligere oppdrag med høy faglig kvalitet, sier talsperson Kim Rainer Mattson hos Riksantikvaren.

Det kan lønne seg å lese anbudsdokumentet nøye, for enkelte byråer har blitt trukket på relevante oppdrag fordi de ikke har forholdt seg til kriteriet om kun tre relevante referanseoppdrag.

- Vi gleder oss til å jobbe med Fete Typer, og samle designarbeidet hos ett byrå, sier Monica H. Langen som er kommunikasjonsrådgiver hos Kulturminnefondet.

- Vi gratulerer med rammeavtalen og ser fram til å
samarbeide om vår visuelle formidling, sier kommunikasjonssjef
Magne Velle ved Meteorologisk institutt.

- I november tar vi turen til Røros for å bli bedre kjent med Monica og hennes kollegaer. Det gleder vi oss til, sier Brekke-Hansen. 

Fete Typer leverte også tilbud på rammeavtalen for trykkeritjenester. Her ble de utkonkurrert av 07 Media, som sikret seg avtalen til en verdi på 2,6 millioner kroner over fire år. Syv aktører leverte tilbud på denne kontrakten.