Det norske tech-selskapet Sannsyn har ansatt Øyvind Spørck som leder for ny konsulentsatsing. Sannsyn hjelper selskaper å jobbe mer datadrevet og i fjor omsatte det norske tech-selskapet for 12,2 millioner kroner. Nå utvider selskapet også virksomheten med en ny konsulentsatsing.

- Frem til nå har selskapet satset mest på å utvikle og selge egenutviklet teknologi. Den satsingen fortsetter, men nå øker selskapet sin satsing på konsulenttjenester, forklarer Morten Krogh-Moe, daglig leder og medeier i Sannsyn.

På kundelisten har Sannsyn blant annet forlaget Gyldendal, butikkjeder som ARK Bokhandel, Rema 1000 og Sprell, elektrogrossisten Berggård Amundsen og finansselskaper som Aptic og Gabler. I tillegg står selskapet bak personaliseringsmotoren Gravity og søkemotoren TellusR.  Sannsyn har også vært involvert i flere prosjekter sammen med Try-huset.

- Ambisjonene våre er å bli en ledende konsulentaktør med spesialkompetanse innen data science og avansert maskinlæring, populært kalt kunstig intelligens, sier han.

Krogh-Moe trekker frem finansbransjen som et område der Sannsyn nå begynner å få betydelig kompetanse.

- Vi har frem til nå jobbet mest med ehandel og markedsføring, men fra et teknisk perspektiv er det ingen grunn til at våre data scientists og utviklere ikke skal kunne jobbe med andre bransjer. Erfaringen vi har skaffet oss gjennom å utvikle og jobbe med egen teknologi gjør at vi med hånden på hjertet kan si at vi har jobbet med dette faget i åtte år, ikke bare snakket om det de siste tre årene, sier han.

Studert på Harvard
For å lede konsulentsatsingen har Sannsyn ansatt Øyvind Spørck. Han kommer fra PA Consulting, der han har vært ansvarlig for kunstig intelligens og analyse og jobbet med kunder som Tine, Bertel O.Steen og Vy. Han har en mastergrad innen data science fra Harvard University og også utviklet sin egen AI-baserte algoritmehandelsplattform for valuta og råvarehandel. 

- Jeg har en stor interesse for data science, algoritmer og store datamengder. Innen dette domenet har Sannsyn opparbeidet seg en sterk posisjon med mange dyktige ansatte og en rekke spennende prosjekter. Det var helt utslagsgivende for at jeg valgte å takke ja til jobben, sier Øyvind Spørck.

Morten Krogh-Moe er godt fornøyd med sin nye forsterkning.

- Vi er et av de mest erfarne miljøene i Norge innen dette domenet, men de siste årene har det kommet flere aktører på banen. At Øyvind Spørck har valgt å gå til oss, ser vi på som en stor ære.