Christian Boye Nilsen blir ny leder av Personalisering & Marketing Engagement i Accenture Interactive. Han kommer sist fra stillingen som strategisk rådgiver i Capgemini og har tidligere blant annet ledet CRM- og innsiktsarbeidet til Royal Carribean Cruises Ltd og Ikano Bank.

- Vi er svært glade for å få Christian med på laget. Han er en ledende kapasitet på utvikling av kundesentriske prosesser og har lang erfaring som leder i flere internasjonale roller og som strategisk rådgiver i konsulentbransjen, sier Mari Heibø-Bagheri, leder for Interactive i Norge.

I 2018 kjøpte Accenture Interactive det svenske selskapet Kaplan med sikte om å bli Skandinavias ledende selskap på personalisering og såkalt marketing engagement. Ansettelsen av Christian Boye Nilsen er et viktig ledd i denne satsingen, forteller Heibø-Bagheri.

Selv melder Nilsen om en økende etterspørsel fra kunder som ser behovet for mer relevante og personaliserte kundeopplevelser.

- Accenture Interactive er et veldig spennende miljø som kombinerer strategi, kreativitet og teknologi for å skape resultater for kundene. Jeg er stolt over å få muligheten til å lede satsningen på kundesentriske tjenester og ser frem til å jobbe sammen med flinke kollegaer og spennende kunder, sier han.