På slutten av fjoråret kjøpte det norske selskapet Weorder opp det danske selskapet Quickorder. Begge er selskaper innen restaurantnæringen som leverer web- og mobilbaserte løsninger for bestilling og betaling på restauranter og andre serveringssteder. Etter sammenslåingen er selskapet det største i bransjen i Norden, og de har valgt å beholde Quickorder-navnet.

- Navnet Quickorder var mest riktig, og vi må nå etablere det i Norge. De som har kjennskap til Weorder vil bli eksponert for et nytt navn, sier markedssjef Frank Otterbeck når Kampanje ringer.

I arbeidet med å etablere nye Quickorder har selskapet gjort flere nyansettelser. Blant disse er nevnte Otterbeck, og kreativ direktør Steffen Nørgaard. Sistnevnte har ledet an i arbeidet med rebrandingen.

- Weorder og Quickorder har sett behovet av hverandre. Vi står nå i overgangen til å ha alle produktene under ett navn. Det innebærer en helt ny merkevareidentitet og ikke minst en større kampanje mot SMB-kunder, sier Otterbeck.

- Det vil ikke bli noen stor B2C-kampanje, men de som er innenfor næringen vil nok legge merke til oss, fortsetter han og understreker at det meste av rebrandingen gjøres in-house.

Siden oppstarten i 2014 har Weorder og Quickorder vokst til et selskap med flere plattformer og kontorer i Oslo, København og Odense. De har i dag 70 ansatte, og ansetter nye hver måned. Nå lanseres altså den felles merkevaren Quickorder i ny drakt, med det som skal være mer tidløst og synlig design enn tidligere.

Fra besøkende til stamgjester
Under pandemien har mange serveringssteder tatt steget over til digital bestilling. Otterbeck forteller at både kunder og investorer har fått øynene opp for digitaliseringen og effektiviseringen av restaurantsystemer.

- Etter den verste perioden med pandemi har både restauranteiere, servitører, kokker og gjestene deres blitt nærmest tvunget til å bruke smarte løsninger for bestilling og betaling innen serveringsbransjen, sier han.

Dette beskriver Otterbeck som et «sunt dytt i ryggen».

- Jeg vil dra det så langt å si at dette er grunnen til at flere restauranter fortsatt lever den dag i dag. God mat kombinert med god gjeste- og brukeropplevelse og smarte intuitive løsninger vil befeste vår visjon om å hjelpe restauranter å gjøre besøkende om til stamgjester, sier han.

- I Quickorder mener man at de digitale løsningene ikke ble til i korona, men akselererte som følge av pandemien og at de definitivt vil utgjøre en fast del av den nye restauranthverdagen, legger han til.

Sammen har Otterbeck og Nørgaard etablert en markedsføringsavdeling og et brand team som skal re-brande og posisjonere selskapene til ett.

- Med dette vil vi kunne tilby et enda sterkere «alt i ett»-produkt for eksisterende og nye kunder, sier de.

Til Kampanje forteller Otterbeck at transaksjonsvolumet hittil i år er drøye 744 millioner kroner.

Interesse for restaurant og tech
Tidligere har Otterbeck jobbet i pizzakjeden Dominos, SAS og TietoEvry. I SAS var han prosjektleder for House of Scandinavia-konseptet. Hos Dominos bidro han til etableringen av kjeden i Norge.

- Jeg var ansvarlig for salg og markedsføring i Dominos. Kjeden gikk fra 12 til 45 utsalgssteder på under to år, sier han og beskriver reisen som «morsom» og «intens».

- Det henger litt sammen med årsaken til at jeg har begynt i Quickorder, interessen for restaurantnæringen, casual dining, sosial setting på restauranter, og ikke minst teknologi, legger han til.

Om sin nye jobb i Quickorder sier han at han er glad for å komme inn i et selskap og i en bransje som er i en «så spennende vekstfase som nå».