Mobilapplikasjonen Snapchat brukes over hele verden og har blitt en kommunikasjonsplattform som har nær 300 millioner daglige brukere. Nå kommer Snapchat med en ny skanne-funksjon som inkluderer snarveier og shoppingmulighete. 

- Gjennom disse oppdateringene blir Scan en enda mer fremtredende funksjon på Snapchat, og legger til rette for en vellykket utvikling til en plattform over tid og viser Snaps økte investering i unike brukstilfeller for Snapchat-kameraet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

De nye funksjonene fungerer på den måten at brukerne trykker på skjermbildene sine, og scanner et antrekk før brukeren får muligheter til å handle ved hjelp av skanneteknologien.

Skanningen skjer i Snapchat-funksjonen minner som fungerer som en slags nettsky for bilder og hvor brukeren kan se skjermbildene de tar. Scan-funksjonen er tilgjengelig for 15 prosent av Snapchat-brukere på iOS, og Snapchat planlegger å lansere til flere Snapchat-brukere i løpet av de neste ukene.

Snapchat lanserte nylig kamerasnarveier som foreslår kameramoduser, objektiver og lydspor som er relevante for det som sees gjennom Snapchat-kameraet.

Enten du ser ut i horisonten, ned på føttene, danser med venner eller bare er hjemme med hunden din er kameraet klart til å hjelpe deg med å fange øyeblikket.

Det vil komme flere kategorier til scan-funksjonen i løpet av de neste månedene. «Allrecipes» blir en funksjon som kan anbefale oppskrifter til brukerne basert på ingrediensene foran kamera. Brukeren skanner matvaren foran kamera, deretter vil det komme opp forslag til matretter som inneholder matvaren. En løsning de som ikke aner hva de skal ha til middag, kan sette pris på.

- I fremtiden ser vi at Scan fortsetter å vise endeløse morsomme og nyttige opplevelser både på mobilen og med vår neste generasjons briller, heter det i meldingen. 

Les også: Snapchat pusser opp Bitmoji