Navn: Rune Garborg

Alder: 52

Stilling: Vipps-sjef

- Hvor går årets ferie?

- Jeg skal se den nye rivieraen i det som har blitt sommerbyen Hamar, og så blir det en tur til Spania om ikke karantenereglene endrer seg.

- Gratulerer med nordisk selskap, men når vil dansker og finner også måtte lære seg det norske navnet Vipps? Kan Vipps bli en internasjonal merkevare?

- Takk! Vi gleder oss veldig til å sette i gang, men må først vente på godkjenning av EU. At det er en sterk norsk merkevare som tar steget ut i verden og danner en av Europas største digitale plattformer sammen med danske MobilePay og finske Pivo er utrolig gøy. Det at vi nordmenn så til de grader har tatt Vipps inn i hverdagen i alle mulige betalingssituasjoner, er grunnen til at vi kan få til dette også utenfor Norge. Så går vi sammen med en av Danmarks sterkeste merkevarer, og kommer til å jobbe videre med den, sammen med Vipps. Men plattformen og produktene blir felles.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Jeg elsker «the big five», så jeg tar med meg Harald Eia, Nils Brenna og Elon Musk. Vi spiser hva som helst bare vi kan betale med Vipps 😊

- Hvilke bøker eller TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Jeg ser egentlig frem til minimalt med skjermtid i sommer, jeg ble fullstendig hektet av sist serie jeg så, «La casa de papel». Ellers har jeg fått en sterk anbefaling på den siste Ferguson-dokumentaren «Never give in» på Viaplay. Det står på lista å finne en god krim å lese i sommer, så tar gjerne tips.

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister?

- Det er det vel best å spørre Trygve selv om – men det er vel ingen overdrivelse å si at det blir mer latter på SMK? Jeg ville uansett ha invitert ham til Vipps for å se hvordan vi jobber med forenkling og raske endringer, i tøff konkurranse fra globale tech-giganter. Uansett er vi veldig heldige i Norge som har høy tillit til hverandre, og til myndighetene – selv med skiftende flertall. Det har gjort at vi har kommet bedre ut av pandemien enn veldig mange andre.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Inviterte folk hjem! Det var herlig å få både storfamilie og venner på besøk.

- Hvilken norsk toppleder imponerer deg mest det siste året?

- Egentlig blir jeg mest inspirert og imponert over folka som jobber i Vipps, bare så det er sagt. Fy søren for en gjeng – tre uker ut i pandemien tok det ene teamet vårt tak i et av API’ene våre, skrudde litt på det og lanserte «Vipps i butikk» som gjorde det mulig å betale med QR koder på restauranter og mange andre steder.

- Ellers synes jeg det er svært spennende og imponerende med Cognite og John Markus Lervik – det er et selskap som er visjonære, tør å satse og har tiltrukket seg svært dyktige folk.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Jeg studerte sivilmarkedsføring og har egentlig hele veien hatt stor praktisk nytte av studiene. Dette er en sterk og god skolering i strategi og ikke minst kundeorientering. I dag ville jeg kombinert marketing/økonomi med teknologi. Dette bør bli en mer vanlig kombinasjon.

- Kommer dere til å beholde hjemmekontor etter pandemien og hvis du kunne velge selv, hvor ofte ville du sittet hjemme?

- Vi har brukt en del tid gjennom våren på å diskutere dette internt, og folka i Vipps er veldig tydelige på at de ønsker fleksibilitet, men innenfor noen rammer. Vi spurte alle og i snitt ønsker de som jobber i Vipps å være ca. tre dager på kontoret i uka. Vi har landet på en løsning der vi gir høy grad av fleksibilitet, men likevel sier at hovedarbeidsstedet er kontoret. Det betyr ca. 2,5 dager i snitt, og at det er opp til teamene og lederne å lage løsninger som fungerer best for dem.

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- Jeg betaler hva som helst for å se HamKam slå FFK på bortebane! Men jeg tror summen av abonnementer folk nå må ha for å ta del i det mest relevante innholdet er altfor høy. At mediene ikke har klart å finne bedre samarbeidsmodeller rundt innlogging og kjøp av innhold er for meg en gåte. Det er i alle fall ikke basert på kundebehov. Men når det kommer til fotball er følelsene sterkere enn fornuften – så jeg kommer til å kjøpe det uansett.

- Speedo - yay or nay?

- Nay, nay, nay nay