I forrige uke gikk European Design Awards av stabelen. Der gikk Schjærven reklamebyrå av med seieren for designet på den digitale sjakkturneringen til Magnus Carlsen, Meltwater Champion Chess Tour. Kategoriene byrået ble premiert i er Digital Miscellaneous og motion logo, altså både digitale løsninger og design.

- Dette er et bevis på at det lønner seg å pushe grenser for hva som skal ligge i et identitetsdesign. Vi takker også for tilliten fra kunden som tør å bli med oss når vi satser på kreativiteten, sier strategisk rådgiver på prosjektet, Benedicte Dalen.

Den digitale turneringen samlet totalt 19,5 millioner seere, som til sammen har brukt fem millioner timer på turneringene.

Bredere publikum
Reklamebyrået har stått for en ny visuell profil og identitet, som tar i bruk digitale virkemidler og muligheter for å fange essensen av dramatikken i spillet. De har tatt et sjakkbrett på åtte ganger åtte ruter, hvor brikkene har et gitt bevegelsesmønster, og omsatt dette til kode. Hvert trekk og mottrekk animeres, slik at et unikt visuelt mønster som representerer et spesifikt sjakkparti dannes.

- Styrken til prosjektet ligger i at løsningen ligger så tett opp til produktet. Det tar sjakk og tidligere sjakkbragder på alvor, og presenterer det i et moderne og levende uttrykk, sier Helge Wiig, prosjektets designer, og legger til:

- Og med generatoren er vi i stand til å lage like mange logoer som det finnes sjakkpartier.

Målet med turneringen var å tilgjengeliggjøre sjakksporten for et bredere publikum internasjonalt.

- De fleste kjenner oss best for jobbene vi gjør for retail-kundene våre, men dette viser at vi også har mye å bidra med på design. Dette er en kompetanse vi ønsker å løfte, og som vi satser på. Da er det gøy å få anerkjennelse fra fagmiljøet, sier Nanna Haggstrøm, leder for kreativ avdeling.