Det er noen år siden Schibsted hentet hjem Frode Eilertsen i fra USA for å ta det norske mediekonsernet gjennom den digitale transformasjonen i mediebransjen. Men etter noen år forsvant Eilertsen ut av Schibsted-ledelsen og sluttet til slutt i selskapet. Nå ligger Eilertsen i en bitter konflikt med sin nye oppdragsgiver Varner etter å ha fått jobben med å realisere Varners egen digitale transformasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Varner henter inn tidligere Schibsted-direktør til digitalkamp

Etter at Eilertsen først saksøkte Varner for 105 millioner kroner for brudd på kontraktsforpliktelser, har klesgiganten nå svart med å kreve 155 millioner kroner av Eilertsens eget gründerselskap.

- Dette er en motreaksjon på søksmålet som er ubegrunnet. Det er ikke normal kutyme i norsk rett, sier Eilertsen til avisen.

Han reagerer på at han som privatperson nå må stå opp mot et milliardkonsern og mener «det er belastende.». Varner på sin side har anklaget sin tidligere partner for mangelfull levering, ledelse og tilbakeholdeholdelse av informasjon.

Nå skal partene møtes i retten i begynnelse av juni,