Det Oslo-baserte startupen ShiftX beveger seg ut av Norge og gjennomfører nå en europeisk ekspansasjon. Programvareselskapet har gått sammen med salgspionér og tidligere basketball-proff Mark Ridderhof i Amsterdam for å få hjelp til veksten.

- Han har årelang salgserfaring ved siden av basket-karrieren, og kanskje viktigst av alt så har han ledet mange andre suksessfulle salgsteam, sier Kjetil Jortveit, vekstsjef i ShiftX.

ShiftX har allerede internasjonale navn som Coca-Cola, Mastercard, Rambøll og Huegne+Nagel på kundelisten, men Ridderhof er likevel den første personen som skal jobbe for selskapet utenfor Norge. Det gleder han seg til:

- Jeg gleder meg til å bidra til en kultur hvor hver enkelt ansatt blir verdsatt og kan gjøre en forskjell, og gleder meg til å jobbe for å maksimere potensialet til ShiftX, sier Ridderhof.

De siste fem årene har han jobbet som salgssjef for EMEA-, LATAM- og APAC-regionene i det Nederlandske teknologiselskapet Uptrends. Nå er han klar for en ny utfordring, og forteller selv at han alltid har vært fascinert av oppstarts- og skaleringsselskaper.

- ShiftX var selskapet som matchet min visjon og ambisjon best. Det føles som et sted hvor jeg kan bruke meg selv, for å utvide selskapet og karrieren min, legger han til.

ShiftX hadde ved inngangen av 2021 seks ansatte, men har i løpet av året vokst til 12 ansatte.