På tampen av fjoråret åpnet Try et eget Bergen-kontor, og nå utvider den norske byrågiganten satsingen i Vestlandets hovedstad med å kjøpe seg inn i Netlife Bergen.

- Vi ønsker å bygge et spennende miljø i Bergen for design, strategi og teknologi, sier Sindre Beyer, daglig leder i Try Råd og styreleder i Try Pearl.

Try Pearl skal eie 15 prosent av Netlife Bergen. Samtidig kjøper tre av de ansatte i Netlife Bergen 20 prosent av selskapet, mens resten eies av Netlife Design, som igjen har Posten Norge som sin største eier.

- Vi inngår samarbeid og kjøper oss inn i selskapet fordi vi begge tror vi klarer å bygge et sterkere og mer komplett miljø sammen enn hver for oss i et marked i store endringer og nye behov, sier Beyer.

- Ligger det en ambisjon her om å kjøpe seg ytterligere opp?

- I første omgang konsentrerer vi oss om å bygge et samarbeid og skape et sterkt og slagkraftig miljø. Vi skal markere oss på Vestlandet og ta opp kampen mot de store, sier Beyer.

Både Knowit og Apriil blir konkurrenter i markedet Try-konsernet bygger seg opp i.

Flytter sammen
Beyer vil ikke si hvor mye de betaler for aksjene.

- Vi kommenterer aldri kjøpesum.

Try-gjengen i Bergen, som foreløpig teller fire stykker, blir samlokalisert med Netlife i Vestre Torggaten 11.

- Næringslivet i Bergen vil de kommende årene støte på utfordringer som krever både strategisk løftekraft og operativ nevenyttighet, derfor ser vi fordelen av å inngå et samarbeid, sier Øyvind Storli Hoel, daglig leder i Netlife Bergen.

- Netlife Bergens tjenester tangerer våre egne på en veldig god måte, og vi ser stort potensiale i samarbeidet, sier daglig leder i Try Pearl, Kaare Øystein Trædal.

- Gleder oss
Netlife Bergen og Try Pearl kommer til å bestå som to ulike selskaper under samme tak.

– Vi vil jobbe med de beste, og Netlife Bergen er svært gode på det de gjør og jeg ser frem til å trekke på deres kompetanse. I tillegg er de en veldig hyggelig gjeng som vi gleder oss til å jobbe sammen med på daglig basis, sier leder i Try Bergen, Synnøve Vindheim Svardal.

Try Pearl eies av Try (51 prosent) og Pearl Group (49 prosent).

Les mer: Try åpner kontor i Bergen - sikter mot 20 ansatte