Saken blir oppdatert.

Det Schibsted-eide rubrikkselskapet Adevinta legger onsdag frem sine tall for årets første kvartal, og de viser at selskapet øker både omsetning og resultater sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

- Vi har hatt en solid start på 2021 med en vekst på syv prosent i organisk inntektsvekst til tross for at vi møtte en ny virusbølge og dertil tilhørende lockdown-tiltak i våre største markeder, sier administrerende direktør i Adevinta, Rolv Erik Ryssdal i en melding.

Inntektene til selskapet som driver rubrikkselskaper i land som Frankrike, Spania og Brasil, økte med seks prosent til 200 millioner euro. Til Kampanje sier Ryssdal at han er veldig fornøyd med starten på det nye året.

- Vi sammenligner oss fortsatt med et ganske sterkt kvartal i fjor. Det var 2,5 måneder med pluss før det stengte ned. I tillegg er det fortsatt mye lockdowns i markedene våre, men det som skjer når det kommer en lockdown nå så får det mindre effekter ser vi. Folk prøver å tilpasse seg, klikk og hent løsninger blir viktigere og bilforhandlere og eiendomsmeglere trenger de digitale utstillingsvinduene for å holde aktiveten i gang, sier Ryssdal.

- Det er mer fart i markedene nå?

- Ja, det vil jeg si, sier Ryssdal.

De rene rubrikkinntektene økte med åtte prosent sammenlignet med første kvartal i fjor, mens displayinntektene også kunne vise til vekst og det med to prosent.

Dermed skyter reklameinntektene til Adevinta fart igjen etter et krevende og koronapreget 2020. Adevinta avsluttet året med en flat utvikling på salget, og en nedgang i de rene displayinntektene.

Les også: Flatt salg for Adevinta: - Det har vært et vanskelig 2020

Kraftig resultatvekst
Lenger ned i regnskapet går det enda bedre, med en økning i driftsresultat på hele 33 prosent til 57 millioner euro. I børsmeldingen skriver Adevinta at resultatveksten skyldes både økte inntekter og lavere kostnader knyttet først og fremst til markedsføring. 

Samtidig endte resultatet før skatt på minus 30 millioner euro, eller 300 millioner kroner, mot minus 25 millioner euro i fjor. Dette skyldes ifølge regnskapene blant en større nedskrivning etter salg av virksomhet i Chile. 

Må vente på Ebay-kjøpet
Adevinta som i fjor sommer annonserte sitt store kjøp av Ebays rubrikktjeneste i en avtale verdt rundt 80 milliarder kroner, venter fortsatt på en endelig godkjennelse fra de internasjonale konkurransemyndighetene.

I kvartalsrapporten heter det at selskapet nå forventer en ferdigstillelse i løpet av andre kvartal, og her er det først og fremst de østerrikske konkurransemyndighetene som ikke har kommet med sin uttalelse. 

- Vi har gjort ytterligere fremskritt på den regulatoriske siden i forkant av vårt forventede kjøp av Ebays rubrikkselskaper og vi fortsetter å ha et mål om å fullføre avtale i løpet av andre kvartal, sier Ryssdal i melding. 

Selskapet venter også på britiske konkurransemyndigheter skal godkjenne kjøperen av Shpock på det britiske markedet. Adevinta har her lansert en løsning der Russ Media kjøper Shpock for å begrense den nye rubrikkgigantens størrelse på det engelsek markedet.

Les også: Adevintas kjøp av Ebay-selskap bekymrer brititisk konkurransetilsyn

Her kan du se alle tallene til Adevinta for årets første kvartal. Alle tall i millioner euro. 

Adevinta 2021 2020 Endring i %
Omsetning* 200,0 188,0 + 6
Driftsresultat**  57,0 43,0 + 33
Resultat før skatt - 30,1 - 24,9 -

* Omsetningen inkluderer både Adevintas egne og felleseide selskap, såkalte joint ventures
**Brutto driftsresultat (EBITDA)