I mai blir det mulig for podkast-produsenter å ta seg betalt for innholdet sitt i Apples egen podkast-app. Prisen for de ulike podkastene setter produsentene selv, og lytterne kan faktureres månedlig eller årlig, men det vil koste podkast-produsenter 219 kroner i året å være med i The Apple Podcasters Program. Ikke minst vil Apple ta 30 prosent av omsetningen det første året, og deretter 15 prosent av omsetningen de påfølgende årene, ifølge The Verge.

Løsningen ble presentert på Apples produktslipp tirsdag kveld norsk tid.

- For 15 år siden gjorde Apple podkaster dagligdags ved å tilby skapere en premium, åpen plattform for å informere, underholde og inspirere millioner av lyttere verden rundt. I dag er Apple Podcasts det beste stedet for å oppdage og nyte millioner av fantastiske programmer, og vi er stolte over å gå ledende inn i det neste podkast-kapittelet med Apple Podcasts Subscriptions, sier Apples sjef for internett-tjenester, Eddy Cue, i en pressemelding.

Apples podkast-app får samtidig et nytt design som blant annet samler innhold fra samme produsent i én kanal, noe som skal gjøre det lettere å finne nye podkaster ifølge Apple.

Acast inngikk nylig et samarbeid med Patreon for å gjøre det lettere å ta betalt for podkaster. Også Spotify har varslet at de jobber med en betalingsløsning.