Performance-byrået Frank & Dick ble etablert august 2019, men navnet oppstod først på nyåret i fjor.

- Navnet kom seilende etter en liten stund. Det sier noe om hva vi trenger å være som konsulenter av og til. I mange byråer kan det gå politikk i hva man kan si og hva man ikke kan si fordi man skal forsvare ting som kan gå utover kundeforholdet, sier daglig leder og rådgiver Ludvik Høegh-Krohn.

«It’s good to be Frank, but sometimes you have to be Dick», forklarer byrået på sine egne nettsider. Ærlighet er stikkordet, både internt i byrået og overfor kunder, forteller Høegh-Krohn. Han mener det er for mye tåkeprat innen digital markedsføring.

- Vi er ikke redd for å si det høyt om vi har gjort en dårlig jobb. Det bygger opp kundeforhold over tid og skaper bedre resultater.

Kommer fra OMG
Ludvik Høegh-Krohn har bakgrunn fra OMG Norge, hvor han ledet avdelingen for søkemotormarkedsføring. Han begynte i OMG i 2007 og med på å bygge opp byrået i Norge, men etter 12 år var han klar for å starte noe nytt.

- Jeg ville lage et byrå på konsulentenes premisser. Jeg er selv en konsulent og vi har ingen selgere. Alle er fagpersoner.

Nå teller byrået 11 ansatte, og syv av dem har bakgrunn fra OMG. Frank & Dick har også ansatt fra TV 2, Making Waves og fra skolebenken i henholdsvis Westerdals og NHH.

Byrålederen eier 51 prosent av byrået. Rådgiver Eirik Bilet er den nest største eieren med 25 prosent, mens de øvrige andelene er fordelt på seks andre ansatte.

- Overraskende bra
- Hvordan har det gått å starte opp midt i koronakrisen?

- Det har gått overraskende bra. Mange av oss kjenner hverandre fra før av, men jeg tror, som for alle andre, at det er litt slitasje på internkommunikasjonen. Når man starter noe nytt så vil man føle tilhørighet til selskapet, men bortsett fra en sommerfest i fjor har vi så å si aldri møtt hverandre alle sammen, sier Ludvik Høegh-Krohn.

Allerede i november 2019 landet det ferske byrået en kunde på cirka tre millioner kroner i annonsekostnader, men likviditeten var under sterkt press. 

- Jeg hadde cirka 2,5 millioner i personlige lån utestående, hvorav tre kredittkort makset på cirka 800.000 til sammen. Jeg var ganske svett en stund, sier Ludvik Høegh-Krohn.

Byråinntekt på 11 millioner
Nå kan han tørke svetten og se tilbake på et driftsår med en en omsetning på 30,7 millioner kroner og et driftsresultat på 5,7 millioner kroner. Det gode resultatet skyldes delvis flat lønnsstruktur i oppstartsåret for å skape likviditet, understreker byråsjefen.

Byråinntekten var på 11 millioner kroner.

Kundelisten til byrået inkluderer Discovery Networks Norway, Volvat Medisinske senter, Platekompaniet, Spond, Dale of Norway, Woolland, Sparmax og Vipps, for å nevne noen.

- Hadde dere med noen av disse fra OMG?

- Vi hadde ikke med oss kunder fra OMG. Noen av dem er kunder som vi kjenner fra før av, men halvparten er helt nye kunder.