Som takk for dugnadsånden i et vanskelig år spanderte det skandinaviske konsulentselskapet Bouvet middag på alle sine ansatte den 12.mars. Koronarestriksjonene varierer fra sted til sted, men det ble besluttet at alle ansatte skulle få muligheten til å bestille take-away for inntil 600 kroner fra sin lokale restaurant.

- Vi ønsket å gjøre noe spesielt for våre ansatte som takk for omstilling, nytenking og en helt fantastisk innsats det siste året, sier kommunikasjonsdirektør i Bouvet, Henriette Høyer.

Hun legger til at det var like viktig at de samtidig støtter en bransje som har hatt en «tyngre dugnad enn dem».

- Vi savner selvsagt å treffe kollegaer og slå av en prat i kantinen og ved kaffeautomaten, men vi har vært heldige og kan utføre samme jobb hjemmefra, fortsetter Høye.

Tatt godt imot
Kampanjen ble godt tatt imot av ansatte, følgere på sosiale medier, bedrifter som tok stafettpinnen videre og ikke minst alle de lokale restaurantene rundt om i landet som fredag mottok matbestillinger fra godt over 1.000 ansatte i selskapet. 

- Vi opprettet en egen Slack-kanal der ansatte kunne sende inn bilder av seg selv foran restauranten og når fredagen kom ble jeg helt rørt av å se alle bildene som tikket inn. Vi fikk inn over 600 bilder og det var så gøy å få være en del av fredagsmiddagen til kollegaene våre, sier Høye.

De ansatte fikk et tilbud om å handle mat for inntil 600 kroner slik at regningen til slutt endte på godt over en n million kroner. 

Flere fulgte etter
Bouvet oppfordret også andre bransjer og bedrifter til å gjøre det samme.

- Vi håpet at denne kampanjen kunne inspirere andre som ønsket å gjøre noe for sine ansatte kunne gjøre det samme, og det er gøy å se at blant annet Finn.no, Digital Norway og Enso AS tok stafettpinnen, sier Høye.

Videre forteller hun at kampanjen ble lagt godt merke til i deres kanaler.

- Vi fikk god organisk spredning og mange hyggelige tilbakemeldinger. Jeg. Håper at vårt lille bidrag kan ha vært med på å rette søkelyset mot restaurantbransjen og at flere enn oss blir med på dugnaden også fremover, avslutter hun.