Podcast-plattformen Acast har inngått et samarbeid med Patreon om en ny løsning som skal gjøre eksklusivt lydinnhold tilgjengelig på de store podcast-plattformene. Løsningen gjør det mulig for podkast-produsenter å ta betalt for innholdet sitt og distribuere det til lytterne i podcast-apper som støtter sikre RSS-feeder, som Apple Podcasts, Amazon Music, Pocket Casts, Overcast, Acast-appen.

- På Patreon fremmer vi et økosystem der podcastere kan bli bedre kjent med sitt publikum og endre måten kreativiteten deres blir verdsatt på, sier Brian Keller, som har fått tittelen Director of Creator Success hos Patreon.

- Patreon og Acast har et felles oppdrag om å hjelpe podcastere å tjene en bærekraftig inntekt på sin kunst. Ettersom podcasting fortsetter å være en av de største kategoriene på Patreon, gjør vårt arbeid med Acast det enklere enn noensinne for podcastere å kultivere sine communities, ved å levere eksklusivt innhold til sine mest lidenskapelige fans, uansett hvor de liker å lytte, fortsetter han.

Podcastere får også muligheten til å markedsføre sitt eksklusive innhold ved å linke direkte til deres Patreon-medlemsskapsside direkte fra de offentlige episodene som legges ut.

- Alle podcastere skal kunne nå det publikum innholdet deres fortjener, og bli kompensert for det, sier Leandro Saucedo, Chief Business and Strategy Officer i Acast.

- Sammen med Patreon, tar vi vårt hittil største steg i vårt oppdrag om å støtte det globale podcastersamfunnet, og hjelper podcastere med å få innholdet ut til flere mennesker. Podcastere briljerer i et økosystem der de fritt kan skape, få kontakt med publikum og leve av sitt arbeid på alle plattformer - og dette samarbeidet handler om å støtte og muliggjøre det.