Det var i mai i fjor at tidligere Google-topp, Lars Bratsberg, bestemte seg for å slutte i søkegiganten for å bygge opp Growth Tribe i Norge. Growth Tribe ble startet i 2015 og er en teknikk og et verktøy for å identifisere og skape vekst i bedrifter.

Nå har Bratsberg tatt egen medisin ved Oslo-kontoret og ansetter to tidligere interns i det nye vekst-konseptet Growth Tribe.

- Vi kan se tilbake på en god etablering. Vi har løftet kunnskapen til mer enn 200 mennesker på tvers av mer enn 30 bedrifter i Norge alene etter kun seks måneders drift. Vi tar vår egen medisin og veksten kommer. Etterspørselen er økende og for å levere i henhold til veksten har vi valgt å ​utvide teamet med to av våre tre tidligere interns​, sier Lars Bratsberg.

Les også: Bratsberg slutter i Google: - Å gå ut døra hos verdens beste arbeidsgiver er litt rart

De to er Tomas Kristiansen og Oliver Gjølberg som begge starter opp i Growth Tribe som er et vekstakademi som er til stede i syv land og som teller over 100 ansatte.

- Vi har gått fra å være en startup til å bli en scaleup, sier tidligere Google-topp Lars Bratsberg.

Growth Tribe leverer både moduler og produkter av typen «AI for markedsføring» samt ulike workshops og interne akademier.

- Vi har også eksperimentert med et nytt produkt; skape vekst markedsførere gjennom et seks måneders internship, hvor kun to uker er hos oss og resten hos arbeidsgiver. Her kan man investere i sine talenter og få fullblods growth hackers som virkelig kan ta eierskap til å skape vekst, sier Bratsberg.

Totalt har Growth Tribe ifølge Bratsberg trent mer enn 13.000 mennesker på tvers av 1.200 bedrifter i Europa

- Du må sørge for at bedriftens ansatte har den rette kompetansen for å navigere den kompleksiteten vi står overfor, sier Bratsberg som kan skilte med bedrifter som blant andre Orkla, Telia, Finn.no, Dagbladet, RiksTV, Nordea, PWC, SOS Barnebyer, Sparebanken Sør, Arendal kommune og Visma på kundelisten.