- Vi har valgt å legge ned fordi vi har jobbet på i tre år for å gjøre markedet så modent som overhodet mulig med en tjeneste og en arbeidsmetodikk som var helt fersk da vi startet opp, sier administrerende direktør og gründer i digitalbyrået Right Brain Joachim Furuseth

Ifølge Furuseth var Right Brain, som hadde fire ansatte, landets eneste rendyrkede CRO-byrå. Furuseth mener markedet «skrek» etter kunnskap og spesialister innen analyse og optimalisering da selskapet startet opp i 2016. Selskapets oppgave var å «hjelpe selskaper med vekst ved å få større eierskap til data, fokusere på sine besøkere ved optimaliserte kundereiser og brukeropplevelser».

- Man kan jo sammenligne CRO (konverteringsoptimalisering) med der SEO (søkemotoroptimalisering) var for ti år siden. Det var et veldig umodent markedet for CRO, som gjorde at vi har måttet gå rundt å gjøre voksenopplæring, og virkelig tale fanesaken for det her, sier Furuseth og fortsetter:

- Det har gått ganske bra, men så så vi nå når vi bikket over i 2020 at vi kun hadde én sikker, langsiktig kundekontrakt. Da skjønte vi at vi ikke kunne jobbe lenger med å selge på småprosjektbasis. Så vi bestemte oss for å avvikle med relativt umiddelbar virkning. 

- Du sier markedet ikke var modent nok. Med andre ord var det ikke stor nok etterspørsel etter tjenesten dere tilbyr? 

- Det finnes en hel haug med mediebyråer og reklamebyråer som gjør «alt», men de leverer CRO sammen med andre tjenester. Da kjøper kunden konseptet, men får en bitteliten del av det de har behov for. Markedet var ikke modne nok for den metodikken vi bruker, sier Furuseth. 

Right Brain hadde en omsetning på 4,5 millioner kroner 2018, men resultatet ble et underskudd på 100.000 kroner før skatt.

- Hva ligger fjorårets driftsresultat på? 

- I utgangspunktet ligger vi i pluss, men vi har en del avskrivinger, så det mest hensiktsmessige for oss nå er jo å gå i null. Vi avvikler fordi det ikke er mer for oss å hente økonomisk, men vi avvikler vel vitende om at alle kundeforholdene vi har blir opprettholdt - vi vil kunne overholde alle våre forpliktelser overfor våre kunder, våre kreditorer og ikke minst unnlater vi økonomiske heftelser hos våre eiere, sier Furuseth. 

Da Furuseth startet opp Right Brain sammen med Deniz Gün og Rebecca Andersson i 2016, var de tre, som tidligere hadde vært ansatte i Recheckit, fortsatt i dyp konflikt med ledelsen

- Vi ble veldig skadelidende av det. Det første året bar veldig preg av konflikten, fordi de økonomiske midlene de var skyldige oss - eller mer spesifikt meg - var økonomi som var budsjettert inn i oppstarten, for at jeg skulle kunne drifte.

Konflikten ble løst våren 2017.

Les også: Recheckit-bråk løst etter flere måneder