Nederlanske Azerion inntar det norske markedet etter oppkjøp av 35 selskaper, inkludert svenske Widespace som har drevet i Oslo i åtte år nå. Azerion tilbyr en rekke produkter blant annen innenfor annonseteknologi, mediesalg og spill.  

Azerion Norge vil bli ledet av Christoffer Døvle, tidligere landssjef manager for Widespace Norge. 

- Vi jobber ganske bredt, derfor en veldig spnnende nyhet for mediebransjen. Ikke bare ett selskap som vi var med Widespace, nå er vi veldig mye mer, sier Døvle til Kampanje. 

Han sier de to siste årene har vist at markedet Azerion opererer i har vokst veldig. 

- Vi har skapt et selskap som tilbyr stor verdi for annonsører og publisister. Ikke bare har vi teknologi innen display, native og video, men også eget innhold i form av casual gaming, fortsetter Døvle.

- Nye teknologiske løsninger
Han forteller at annonsører hos Azerion vil ha mulighet til å effektivisere kjøp.

- Det som gjør oss unike er at vi eier teknologi som kan utnyttes fra alle kanter i mediebransjen. Publisistene vil kunne øke inntektene sine gjennom nytt innhold og nye teknologiske løsninger, mens annonsører vil effektivisere kjøpene sine i ett økosystem med færre kontaktpunkter, sier Døvle.

Svær spillportefølje
Døvle forteller at Azerion, som i tillegg til å tilby en rekke ulike annonseprodukter, eier og utvikler 15 000 spill innen kategorien «casual gaming». 

- Det er det man kaller «casual gaming». Det er ikke «World of warcraft», det er enkle spill alle har på telefonen sin. Typisk «bubble shoot» og lignende. Veldig enkle spill som gir rask belønning er vel den enkle forklaringen på «casual gaming». Det interessante er at vi ser like mange spillere på 45år som på 18år og faktisk en overvekt av kvinner, sier Døvle til Kampanje.

Det jobber seks personer i Azerion Norge. Azerion har hovedkontor i Amsterdam, 20 kontorer på verdensbasis og over 1000 ansatte globalt står det i pressemeldingen.