Den store musikk- og teknologikonferanse South By Southwest (SXSW) er i gang og nå er det Interactive-delen av konferansen som pågår. Det betyr at også store deler av den norske tech-, reklame- og mediebransjen setter seg på flyet for å besøke byen og den store konferansen som har blitt et fyrtårn innenfor en lang rekke med kommunikasjons- og teknologikonferanser.

 - Vi estimerer at cirka 400 nordmenn fra alle bransjer har tatt turen over Atlanterhavet, med et felles fokus - teknologiutvikling, sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge til Kampanje.

Totalt samler SXSW opp mot 100.000 mennesker fra hele verden denne uken.

Her kan du se en liten videohilsen fra de utsendte IKT-ansatte som i disse dager befinner seg i Austin i Texas. 

Satser på mobilitet og mat
IKT-Norge har vært representert på den store teknologikonferansen SXSW over flere år og Syversen sier det er det femte året IKT Norge har folk i Texas.

- I år har vi satset på to temaer å presentere for verden; teknologi og mobilitet, og mat og teknologi. Begge temaene med partnere både fra tech- og mediebransjen, sier Syversen.

Et av de store gjennomgangstemaene i år, er ifølge Syversen og kommunikasjonsrådgiver Monica Michelsen i IKT Norge, ikke overraskende kunstig intelligens.

I tillegg er også mobilitet, byutvikling, digitale menneskerettigheter og regulering av de store teknologiselskapene temaer som diskuteres i Texas i disse dager.

- Dette er en festival som går fra det ene ytterpunktet til den andre. Alt fra digital markedsføring på nye plattformer til cannabisdyrking som oppstartsnæring er dekket, sier Syversen.