Etter at Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen gikk hver sin vei og la ned MediaPuls i januar, har Nygård Hansen lansert en egen YouTube- og podkast-serie «Teknologi i kjelleren til Hans-Petter». Nå inngår teknologientusiasten et samarbeid med Elkjøp.

Det faste segmentet «Ukens Gadget», der Hans-Petter tester store og små dingser, sponses nå av Elkjøp.

- Vi likte veldig godt hvordan Hans-Petter bruker YouTube og podkast til å presentere og teste ny teknologi på en enkel og forståelig. Vår visjon om å gi alle «the amazing world of technology» passet veldig godt med den entusiasmen og gleden Hans-Petter viser i «teknokjelleren» sin. Det gjorde det ekstra gøy og aktuelt å samarbeide med han, sier Kristina Opsahl, markedssjef i Elkjøp Norge.

Les også: Legger ned podkasten Mediapuls etter uenighet om kommersielle bindinger

Ifølge Elkjøp starter de aller fleste salg på nett, uansett om det ender i salg på elkjop.no eller i en av de fysiske butikkene. Godt innhold er et satsningsområde for Elkjøp som har et eget team som produserer innhold til egne nettsider, YouTube, Facebook og Instagram.

- I våre egne kanaler handler det mye om å vise frem hvilke produkter vi har, og hvordan du som forbruker kan velge det som passer best for deg. I butikk har vi større mulighet til å avdekke kundenes behov og finne akkurat rett produkt. På nett er vi avhengig av å ha godt innhold, både i tekst og video som kan hjelpe kundene med å velge. Med sin store forkjærlighet for dingser, og lange erfaring som en teknologi-entusiast, har Hans-Petter evnen til å kjapt identifisere de viktigste egenskapene ved produktene fra et kundeperspektiv. Dette bidrar med ekstra troverdighet når produktene vises frem, sier Opsahl

Samarbeidet er det første av denne typen Elkjøp gjør i Norge, og det første for bloggeren og den tidligere PR-rådgiveren. Det var allikevel enkelt for de to å finne sammen og bli enige om et format.

- Jeg har lenge vært en stor fan og kunde av Elkjøp, så da de foreslo et samarbeid om «Ukens Gadget» var det veldig enkelt å si ja. Jeg har fått frie tøyler til å gi mine egne vurderinger av de produktene jeg tester. Avtalen oss i mellom er også veldig enkel. Elkjøp sender meg en liste av produkter de vil at jeg skal teste, og så velger jeg blant dem jeg synes virker mest interessant. I tillegg kommer jeg med mine egne forslag. For meg er det avgjørende at jeg kan si hva jeg vil og jeg syntes selv settingen nede i min egen kontor-kjeller fungerer godt. Det tror jeg også seerne og lytterne synes, sier Nygård-Hansen.

I tillegg til å være en del av Hans-Petters Nygård-Hansen YouTube-serie og podkast, kommer Elkjøp også til å dele «Ukens Gadget» i egne kanaler.