Amazon Web Services (AWS), datterselskap av nettbutikken Amazons, åpner kontor i Oslo. AWS er verdens største leverandør av datasentre og skybaserte it-tjenester. 

- Etableringen er en del av selskapets satsning i Norden som er en strategisk viktig region for verdens største tilbyder av skytjenester, opplyser selskapet i en pressemelding.

Amazon Web Services leverer tjenester i form av databehandling, lagring, databaser, kunstig intelligens, IoT, maskinlæring, mobilitet og serverløshet til en rekke bedrifter. Blant tusenvis av norske kunder i Norge er DNB, Tine, Schibsted, Get, Opera, XXL, NSB og Visma.

Selskapet har i løpet av får år etablert seg i Stockholm, Espoo og København, Etableringen i Oslo kommer kort tid etter at selskapet lanserte et lokalt oppkoblingspunkt (PoP) i Oslo som innebærer at innholdet fra regionen lagres lokalt for redusert responstid og en ny datasenterregion i Stockholm.

Guido Bartels, nordisk sjef i AWS, sier de ønsker å være nærmere de norske kundene for å bistå med kompetanse om forretningsutvikling og informasjonsteknologi.

- Vi skal med innovative produkter og løsninger hjelpe norske bedrifter med å vokse. Norges sterke økonomi, industri, teknologifokus og ingeniørkompetanse kombinert med landets egalitære verdier, gjør det ideelt for AWS. Vi ser frem til å jobbe tett med store og små bedrifter for hjelpe dem med å akselerere adopsjonen av AWS-skyen, sier han i meldingen.

I tredje kvartal hadde AWS globalt en omsetning på 6,7 milliarder dollar, tilsvarende 56 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.