I fjor sommer kom nyheten om at det norske edtech-selskapet var plukket ut som én av 11 bedrifter til å delta i Disneys startup-akselerator. Der fulgte Kahoot i kjølvannet av for eksempel det ekstremt fremgangsrike oppstartsselskapet Sphero, som blant annet har laget BB-8-androiden som man kan styre med en app, og som ble det mest populære Star Wars-leketøyet i 2015.

Det viste seg imidlertid at det lå langt mer i dealen enn at Disney skulle støtte det norske selskapet litt her og der på veien. Underholdningsgiganten hadde nemlig sikret seg retten til å kjøpe seg kraftig opp i Kahoot. Accelerator Investment LCC (Disney) satt på 225.000 tegningsretter, til en pris per aksje på 100 kroner. Fredag morgen meldte Kahoot i en børsmelding at Disney har slått til på avtalen.

Disney-dealen startet da Johan Brand var daglig leder i Kahoot. Han og nåværende leder Åsmund Furuseth reiste i en periode i skytteltrafikk til California, for å ha samtaler med underholdningsgiganten. Brand eier fortsatt en solid slump av selskapet, og gleder seg over at det nå blir en realitet.

- Dette var noe av det siste og viktigste jeg la til rette for sammen med Åsmund, før jeg forlot sjefsstolen. Og jeg er stolt over at Kahoot nå har landet dealen. Jeg tror dette partnerskapet vil bety mye for videre kommersielt utvikling, sier Brand til Shifter.

Han viser til at Kahoot har en ekstremt sterk merkevare både i bedrifter, utdanningsinstitusjoner og hos folk flest.

- Med Disney ombord får man dette validert på en global skala. Dette er virkelig unikt i norsk sammenheng, påpeker han.

Les hele saken på Shifter.no.