Forrige helg gikk verdensmesterskapet i det populære dataspillet «League of Legends» av stabelen i Sør-Korea. I samarbeid med det amerikanske spillselskapet Riot Games, som står bak «League of Legends», leverte norske The Future Group et live Agumented Reality-show (AR) for de 25.000 menneskene som samlet seg på Incheon Munhak Stadium for å overvære verdens største e-sportarrangement.

Det norske selskapets AR-teknologi bidro til å plassere virtuelle spillkarakterer på scenen under åpningsseremonien og under sceneshowene til artistene Madison Beer og Jaira Burns. 

Se åpningsseremonien lenger ned i saken!

- Dette prosjektet i Sør-Korea går inn i serien av ting vi ikke har gjort før, men vi er samtidig veldig tydelig på hva som bor i teknologien vår – muligheten til å ta frem høykvalitets AR-karakterer utendørs, med full «tracking» og i samspill med et fysisk sceneshow, sier Halvor Vislie, daglig leder i The Future Group, til Kampanje. 

Les også: The Future Group i hardt vær - nå kan de vinne Gullrutens fagpris

Arrangementet hadde over 200 millioner samtidige seere, noe som også gjør spillarrangementet til det mest sette noensinne. Litt over 198 millioner av seerne skal ha vært kinesiske.

- Det har vært en utrolig spennende prosess for oss, og vi har i løpet av høsten gjort mange prosjekter som har «pushet» teknologien vår og vårt kreative talent til nye grenser, sier Vislie.

- Hvordan er inntektene ved et arrangement av en slik størrelse?

- Et prosjekt på denne størrelsen gir oss en inntekt på flere millioner, og marketingeffekten er jo også betydelig, svarer Vislie.

Saken fortsetter etter videospilleren.

Visualiserte stormen Florence
Han forteller at e-sport er et satsingsområde for selskapet, som for øvrig står bak underholdningsprogrammet «Lost In Time», som kun fikk én sesong på norsk tv grunnet tekniske problemer og lave seertall.

Les også: Nå fungerer teknologien, men seerne svikter fortsatt «Lost In Time»

The Future Group har siden våren 2018 gjennomført en rekke store internasjonale prosjekter. Blant annet leverte de et AR-prosjekt i samarbeid med The Weather Channel i USA, da stormen Florence herjet. Sendingene fikk massiv oppmerksomhet, og over 500 millioner visninger.

De har også et tett samarbeid med den kinesiske statskanalen, CCTV, som har kjøpt flere lisenser av det norske selskapet, blant annet til kinesiske sendinger av sommerens fotball-VM.

Ifølge Vislie, opplever nå The Future Group stor interesse fra aktører i Asia. 

Og det er godt nytt for selskapet som hadde en tung vår- og sommerperiode med omfattende restrukturering og betydelige nedskjæringer i staben.

Les også: Gründere bak TVNorge-teknologi må permittere ansatte