Remarkable kom som en kule på den norske start-up-scenen da de lanserte et nettbrett som skal føles som papir. Gründerne opplevde enorm oppmerksomhet allerede før de hadde levert et eneste brett ut til kundene sine, og solgte 45.000 enheter, tilsvarende 184 millioner kroner, i sitt første hele driftsår i fjor.

Nå er de klare for å ta imot enda flere bestillinger og ruller derfor ut sin første store reklamekampanje. Der tar de et bitende oppgjør med forstyrrende og avhengighetsskapende teknologi.

- Vi var bekymret for hvordan teknologi påvirker vår evne til å fokusere og tenke allerede før vi laget Remarkable. Vårt svar var Remarkable. En tablet laget for å ikke forstyrre deg når du trenger å fokusere og tenke. Med denne kampanjen ønsker vi å få flere til å bli bevisste på hvordan teknologi i mange tilfeller stjeler oppmerksomheten vår, forstyrrer oss og gjør oss avhengige, sier Henrik Gustav Faller, kommunikasjonssjef i Remarkable.

Vil ta hjernen tilbake
Kampanjen har fått navnet «Get your brain back» og er utarbeidet av North Alliance og danske &Co. Animasjonsfilmen er produsert i Sydney og London av animasjonsstudioene Mighty Nice og Nexus Studio.

- Alle som har arbeidet på prosjektet har opplevd det på egen kropp, i møtelokaler, når man skal fordype seg i en oppgave på jobben, når vi skal lese godnatthistorier for våre barn – vi forstyrres konstant av digitale oppdateringer. Vi har alle forsøkt å endre atferd og i prosessen oppdaget hvor vanskelig det kan være, forteller kreativ direktør i &Co, Robert Cerkez.

Sikter seg mot USA og Storbritannia
Ifølge Henrik Gustav Faller er dette en ren digital kampanje og hoveddelen av kampanjebudsjettet brukes i USA og Storbritannia.

- Men kampanjen vil også distribueres i alle våre markeder. Totalt betyr det 39 land i Nord-Amerika, Europa og Asia, sier han.

- Kan dere si noe om markedsføringsbudsjettet her?

- Vi kommenterer generelt ikke markedsføringsbudsjetter.

Han vil heller ikke si noe om hvor mange nettbrett Remarkable har solgt til nå.

- Vi røper ikke salgstall, men julesalget er naturligvis viktig for oss.

Tidligere i år fikk Remarkable den gjeve prisen «Best in show» på Gulltaggen sammen med Anti. De fikk også gull for beste produkt eller tjeneste og ble kåret til «Most disruptive of the year».

Les mer: Gründere til topps i Gulltaggen - deler prisen med Pol