Esport vil snart ha flere seere enn verdens største sportsliga, den amerikanske National Football League (NFL), ifølge en rapport fra Goldman Sachs. Det skriver E24.

79 prosent av publikummerne er yngre enn 35 år, og esportkanalene på YouTube og Twitch får flere seere enn HBO, Netflix og verdens største sportskringkaster, ESPN – til sammen. 

Les også: NFF om gaming-boom: - Håper det ikke blir parkett på Ullevål med det første

I fjor ble det sett 355 milliarder minutter med esport på Twitch alene, heter det i rapporten. Det gir en seer-vekst på 22 prosent over ét år, og verdens nest største investeringsbank, Goldman Sachs, tror på videre vekst.  Over de neste fem årene mener banken at segmentet vil vokse med 14 prosent i snitt årlig.

Da vil esport ha et publikum på 276 millioner mennesker hver eneste måned, som er like mye som NFL - ligaen for «amerikansk fotball», som ifølge omsettningstall er verdens største sportsliga. 

- Ingenting kan stoppe esport nå, skriver Goldman Sachs i sin rapport.

Ifølge E24 estimerer analysehuset NewZoo at esportindustrien vil generere en omsetning på 7,6 milliarder kroner i 2018. Her skriver Goldman Sachs at 60 prosent av salgsinntektene kommer fra sponsoravtaler og reklameinntekter. 

- Men vi tror at medierettigheter blir den største kilden til inntekter i 2022, forklarer investeringsbanken. 

De mener inntekter fra medierettigheter vil øke fra 14 prosent av den totale omsetningen i 2017, til hele 40 prosent i 2022.  Da vil reklame- og sponsoravtaler stå for like under halvparten av salgsinntektene. 

Esport og gaming er også noe som har vekket interessen til norske medier og merkevarer - og ikke minst idretten. På et større arrangement på Ullevål Stadio tok KampanjeTV en prat med flere av dem. Se video her!